Preventivni pregledi u nedelju u Leskovcu: EKG, ultrazvuk abdomena, krvna slika, glikemija i kardiološki pregledi

Opšta bolnica Leskovca i Dom zdravlja Leskovac u nedelju organiziji besplatne preventivne preglede u okviru akcije Ministarstva zdravlja.

“Obaveštavam Vas da će u nedelju, 19. maja  biti organizovani preventivni pregledi, u periodu od 08 – 17 časova, koje će vršiti lekari Opšte bolnice Leskovac i Doma zdravlja Leskovac u organizaciji Ministarstva zdravlja.

Građani će moći da bez zakazivanja , bez zdravstvenog osiguranja i bez uputa  obave ultrazvuk stomaka, izmere krvni pritisak ,urade EKG , provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku.

Određivanje glikemije i kompletna krvna slika  radiće se  u Laboratoriji Doma zdravlja Leskovac. 

U Službi за  radiološku dijagnostiku  Doma zdravlja će se raditi ultrazvuk abdomena 

U internističkoj ambulanti Opšte bolnice Leskovac, koja se nalazi u Domu zdravlja Leskovac, na drugom spratu, obavljaće se kardiološki pregledi,  merenje krvnog pritiska,  i EКG.

Zakazivanje nije potrebno, već je dovoljno samo da građani dođu do zdravstvene ustanove od 8 do 17 časova.  ” – navodi se u informaciji Opšte bolnice Leskovac.

Check Also

Slava i Dan policije u subotu na gradskom trgu

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Policijska uprava u Leskovcu, u subotu 22.06.2024.godine slavi Dan Ministarstva unutrašnjih poslova, …