Početna / DRUŠTVO / Preventivni lekarski pregledi u Mesnoj zajednici „Veljko Vlahović“ i pet sela

Preventivni lekarski pregledi u Mesnoj zajednici „Veljko Vlahović“ i pet sela

Akcija besplatnih lekraskih pregleda koju organizuju Dom zdravlja i Opšta bolnica uz podršku Grada Leskovca nastavljena i ovog vikenda.

U subotu su priliku da provere krvni pritisak, nivo šećera u krvi kao i da dobiju savete lekare iskoristili građani Mesne zajednice Veljko Vlahović.

I ovog vikenda u akciji učestvuju i zaposleni u Crntu za socijalni rad koji obilaze korisnike usluga ove ustanove i proveravaju situaciju na terenu,

-Ovog vikenda akcija se sprovodi u Mesnoj zajednici Veljko Vlahovici, zatim u Lipovici, Čekminu, Igrištu, Donjem Brijanju i Miroševcu, dok će u nedelju akcija biti organizovana u Gradašnici, Gornjoj i Donjoj Kupinovici i Jarsenovu. Cilj ovih akcija je podizanje svesti naših građana o očuvanju zdravlja – rekla je dr Jasmina Tonić.

Zaposleni u Cenru za socijalni rad uključili su se u ovu akciju i na terenu obilaze korisnike usluga i razgovaraju sa građanima.

-Obilazimo naše korisnike ali i porodice za koje na terenu čujemo ili vidimo da postoji potreba da ih posetimo i razgovaramo i pokušamo da pomognemo. U proteklom periodu obišli smo preko 170 porodica i domaćinstava napih korisnika a da ćemo dans i sutra obići još 50 porodica. Zajedničko delovanje ova dva važna društvena sistema je važno i doprinosi podizanju kvaliteta života i podrške onima kojima je takva vrsta pomoći neophodna – istakao je Boban Ilić, pomoćnik direktora Centra za socijalni rad u Leskovcu.

Pogledaj takodje

Zaposlenima u izolaciji i obolelima isplata pune zarade

Na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Vlada Republike Srbije donela je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *