Premijera ”Uobražene Margarete” zakazana za 19. mart: Gledajte bajke, da možete da shvatite život u sebi

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Petra Dimitrijević

U leskovačkom Pozorištu privodi se kraju rad na novoj dečjoj predstavi ”Uobražena Margareta”, u režiji Miodraga Dinulovića. Oholu Margaretu, koja će se na kraju osvestiti i promeniti, tumači Petra Dimitrijević

Predstava se bavi zanimljivom i deci bliskom temom uobraženosti i potcenjivanja tuđeg fizičkog izgleda i odgovara na pitanje da li neko, ako je lep, ima pravo da bude neprijatan prema drugima, posebno onima sa fizičkom manom.

Kako je ranije govorio u intervjuu za Dnevnik juga, reditelj Miodrag Dinulović, podseća da je tekst nastao kombinacijom nekoliko bajki i drama za odrasle. Jedna od njih je ”Magareća koža” i ona govori o tome da lepota dođe i prođe, ali te karakter i slika koju šalješ o sebi, prati do kraja života. Margareta će shvatiti koliko je bila bezobrazna i uobražena i na svojoj koži osetiti podsmeh i potcenjivanje okoline. U bajci se, naravno, sve završava srećno. Margareta će se osvestiti, promeniti i udati za princa. Ništa nije crno-belo, kaže Dinulović i poručuje ”Gledajte bajke, da možete da shvatite život u sebi”

Reditelj otkriva da je poziv direktora Dragana Marjanovića za saradnju prihvatio i zbog toga što leskovački teatar ozbiljno ulaže u predstave za decu, kostime, scenu, svestan da se buduća publika delegira među najmlađima, a pozorišna kultura uči od malih nogu.

Check Also

Bojničanin drvenim štapom tukao pedesetpetogodišnjeg muškarca

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bojniku uhapsili su M. A. (1983) iz okoline Bojnika, zbog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *