Početna / DRUŠTVO / Predstavnici leskovačkih škola, predškolskih ustanova i CSU-a, pokazali primer dobre prakse na seminaru u Vrnjačkoj Banji

Predstavnici leskovačkih škola, predškolskih ustanova i CSU-a, pokazali primer dobre prakse na seminaru u Vrnjačkoj Banji

U organizaciji Mreže regionalnih centara i centara za stručno usavršavanje Srbije u hotelu „Cepter“ u Vrnjačkoj Banji je od 14. do 16. oktobra održana konferencija „Aktuelnosti u obrazovnom sistemu Republike Srbije 2“.

Ovo je četvrta po redu konferencija ovog tipa koju Mreža organizuje sa ciljem upoznavanja prevenstveno direktora ali i svih aktera obrazovnog sistema sa promenama koje se dešavaju na polju obrazovanja u našoj zemlji. Učesnici svake godine pokazuju veliko interesovanje za ovakve događaje gde imaju priliku da čuju predstavnike vodećih institucija obrazovanja: Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, kao i istaknute pojedince među kojima su profesori, nastavnici, saradnici, istraživači…

Pored sistemskih novina i aktuelnosti sa kojima su se upoznali učesnici imali su prilike da čuju i vide primere dobre prakse koje će kasnije moći da iskoriste u cilju unapređivanja rada svojih ustanova. U ovom delu konferencije svoja iskustva predstavili su i saradnici Centra za stručno usavršavanje Leskovac: Sanja Đorđević, master filolog engleskog jezika i književnosti, Zoran Ilić, učitelj, Sanja Živković, specijalni pedagog i Tatjana Ilić, profesor srpskog jezika i književnosti.

Sastavni deo konferencije koja prati aktuelnosti u obrazovnom sistemu bio je i Sajam obrazovanja na kome su saradnci i prijatelji Mreže predstavili svoje programe i rad svojih institucija/izdavačkih kuća/kompanija.

O kvalitetu konferencije govori broj posetilaca koji iz godine u godinu raste, kao i aktuelne teme, tj. novine koje se trudimo da predstavimo našim najbližim saradnicima – vaspitno-obrazovnim ustanovama.

Tim Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju Leskovac na konferenciji činili su: direktor Emina Jovanović i saradnici Olivera Ivanović, Marjan Cvetanović i Anka Ivanović.

Pogledaj takodje

Osnovna škola „Siniša Janić“ prva u našem okrugu realizuje Erazmus + projekat

Osnovna škola „Siniša Janić“ iz Vlasotinca je prva osnovna škola u Jablaničkom okrugu koja tokom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *