Početna / EKONOMIJA / PREDSTAVLJANJE IPA PROGRAMA: Ministri vlada Srbije i Severne Makedonije u utorak u Leskovcu
Dionis Restoran Leskovac

PREDSTAVLJANJE IPA PROGRAMA: Ministri vlada Srbije i Severne Makedonije u utorak u Leskovcu

U utorak će u Leskovcu biti predstavljen novi IPA II program prekogranične saradnje Srbije i Severne Makedonije koji finansira Evropska unija.

Skup se organizuje povodom objavljivanja prvog javnog Poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru IPA II Programa prekogranične saradnje Srbija – Severna Makedonija za period 2016-2020. Na skupu govore: Jadranka Joksimović, ministar za evropske integracije Republike Srbije; Goran Milevski, ministar za lokalnu samoupravu Republike Severne Makedonije; NJ.E. Sem Fabrici, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Marko Jovanović, pomoćnik ministra iz Sektora za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU) Ministarstva finansija Republike Srbije i Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.

Povod za organizovanje događaja jeste predstavljanje Programa prekogranične saradnje između Srbije i Severne Makedonije, kao i informisanje partnerskih organizacija i institucija iz obe države o mogućnostima prijavljivanja zajedničkih projekata na prvom Pozivu za dostavljanje predloga projekata.

Evropska unija izdvojila je 3,5 miliona evra za prekograničnu saradnju Srbije i Severne Makedonije, za period do 2020. godine. Ovaj Program sprovodi se u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA II) Evropske unije koji podržava prekograničnu saradnju sa ciljem promovisanja dobrosusedskih odnosa, društveno-ekonomskog razvoja i podsticanja evropske integracije.

Pogledaj takodje

U Leskovcu 11, u Vlasotincu 1 novi slučaj, u Covid bolnici na lečenju 69, u izolaciji 456 ljudi – Od početka epidemije u okrugu 947 obolelih

Broj novoobolelih u Leskovcu i Jablaničkom okrugu raste, ali ako je suditi po izveštajima iz …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *