Početna / DOGAĐAJI / Predsednik Vučić posetio Leskovačku Opštu bolnicu: Veće plate medicinskim radnicima i penzije penzionerima

Predsednik Vučić posetio Leskovačku Opštu bolnicu: Veće plate medicinskim radnicima i penzije penzionerima

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas grad Leskovac i obišao radove na obnovi zgrade Opšte bolnice.

„U toku su radovi na obnovi Opšte bolnice u koju ćemo uložiti 1,2 milijarde dinara u dve faze, a završeni su radovi na obnovi Infektivne klinike i to su pokazatelji kako zemlja napreduje i razvija se. Treba da pokušamo da ljude zadržimo u mestima u kojima su rođeni ako im ponudimo uslove za život kao u velikim gradovima, i dramatičnim popravljanjem životnog standarda“, naglasio je predsednik.

Predsednik Vučić je najavio da će medicinskim radnicima već od novembarske plate biti uvećana zarada i da će medicinski tehničari imati najveće povećanje, najverovatnije od 15 odsto.

„Ove godine od novembra idu veća primanja za ljude u javnom sektoru, za zdravstvene radnike. U Srbiji imamo 57.000 medicinskih tehničara, a zajedno sa oko 1.000 tehničara u socijalnom sektoru, to je oko 58.000 i verujem da ćemo im povećati plate za 15 odsto“.

Predsednik Srbije,Aleksandar Vučić obišao radove u Leskovackoj Opštoj bolnici.

Publicerat av Dnevnik Juga Tisdag 3 september 2019

Predsednik Vučić je naglasio da je to značajano povećanje životnog standarda, s obzirom da je inflacija godišnje do dva odsto. Kako je rekao, nešto niže povećanje, ali isto veoma značajno, će imati i lekari.

Predsednik je najavio i da će svi penzioneri u Srbiji dobiti do kraja godine jednokratnu pomoć od 5.000 dinara, kao i povećanje penzija od decembra ili januara.

„Voleo bih uvek da možemo više da pomognemo najsiromašnije penzionere“, rekao je predsednik Vučić.

Pogledaj takodje

Unicef donirao respiratore zdravstvenim ustanovama na Jugu Srbije

U sklopu dopremanja medicinske opreme zdravstvenim ustanovama u Srbiji koje leče pacijente od koronavirusa, UNICEF …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *