Home / DRUŠTVO / Predsednik opštine Vlasotince primio predstavnike Vojne Akademije
hotel bell

Predsednik opštine Vlasotince primio predstavnike Vojne Akademije

 Predsednik opštine Zoran Todorović primio je predstavnike Vojne akademije Ministarstva odbrane koji su vlasotinačkim srednjoškolcima prezentovali pogodnosti školovanja na Vojnoj akademiji.

– Drago mi je što ste tu da promovišete vrednosti koje simbolizuje Vojska Srbije i nadam se da ćete zainteresovati učenike za Vojnu akademiju. Oni na taj način mogu da steknu uvid u značaj Vojske Srbije u svakom segmentu života. Nadam se da ćete, shodno svojim principima, da odaberete najbolje kandidate koji će tako reprezentovati kako svoju opštinu, tako i zemlju u celini – rekao je predsednik Todorović istakavši dobru saradnju vojske i opštine Vlasotince.

Načelnik Kadetske službe Vojne akademije Uroš Domazet naglasio je da za jedno mesto na Vojnoj akademiji konkuriše od 6 do 18 kandidata i da, shodno tome, ovoj ustanovi ne treba promocija već samo prezentacija pogodnosti školovanja na njoj. Svoja iskustva preneli su i mladi kadeti.

 

– Poručujem srednjoškolcima u Vlasotincu da se vode time da će izborom Vojne akademije u sebe ugraditi osobine časnog i poštenog čoveka. To je danas najbitnije. Vojna akademija nudi vrhunske ljude i profesore, časne i poštene oficire. Svako od nas ko je student ili kadet ugrađuje te osobine u sebe i to je velika prednost Vojne gimnazije i Vojne akademije. Mi smo jedna velika porodica – rekao je kadet Aleksandar Odobašić, student treće godine Vojne akademije.

Check Also

U petak počinje kulturno leto u Brestovcu (Program)

Tradicionalno kulturno leto u Brestovcu počinje u petak 8.jula i trajaće do ponedeljka 18. jula. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.