hotel bell

Predsednik opštine Vlasotince primio predstavnike Vojne Akademije

 Predsednik opštine Zoran Todorović primio je predstavnike Vojne akademije Ministarstva odbrane koji su vlasotinačkim srednjoškolcima prezentovali pogodnosti školovanja na Vojnoj akademiji.

– Drago mi je što ste tu da promovišete vrednosti koje simbolizuje Vojska Srbije i nadam se da ćete zainteresovati učenike za Vojnu akademiju. Oni na taj način mogu da steknu uvid u značaj Vojske Srbije u svakom segmentu života. Nadam se da ćete, shodno svojim principima, da odaberete najbolje kandidate koji će tako reprezentovati kako svoju opštinu, tako i zemlju u celini – rekao je predsednik Todorović istakavši dobru saradnju vojske i opštine Vlasotince.

Načelnik Kadetske službe Vojne akademije Uroš Domazet naglasio je da za jedno mesto na Vojnoj akademiji konkuriše od 6 do 18 kandidata i da, shodno tome, ovoj ustanovi ne treba promocija već samo prezentacija pogodnosti školovanja na njoj. Svoja iskustva preneli su i mladi kadeti.

 

– Poručujem srednjoškolcima u Vlasotincu da se vode time da će izborom Vojne akademije u sebe ugraditi osobine časnog i poštenog čoveka. To je danas najbitnije. Vojna akademija nudi vrhunske ljude i profesore, časne i poštene oficire. Svako od nas ko je student ili kadet ugrađuje te osobine u sebe i to je velika prednost Vojne gimnazije i Vojne akademije. Mi smo jedna velika porodica – rekao je kadet Aleksandar Odobašić, student treće godine Vojne akademije.

Check Also

Nastavlja se ugradnja grebanog asfalta na putu Gunjetina – Komarica

U vlasotinačkoj opštini nastavlja se ugradnja grebanog asfalta. Radovi u dužini od 4,8 km trenutno …

Оставите одговор