Početna / POLITIKA / Predsednici Putin i Vučić na konferenciji za medije posle sastanka

Predsednici Putin i Vučić na konferenciji za medije posle sastanka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u razgovorima i u „četiri oka“ i u užem formatu, razmotrio gotovo sve teme.

-Važno mi je da još jednom istaknem zahvalnost Vama i Ruskoj Federaciji za podršku koju dajete Srbiji i srpskom narodu za podršku očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije i što nam, po tom pitanju, aktivno pomažete u svim forumima, organizacijama i institucijama“, rekao je Vučić na početku plenarnog sastanka dve delegacije, pre nego što je nastavljen bez prisustva medija.

Predsednik Srbije je rekao da se prijateljstvo dve zemlje pokazuje u vrlo konkretnim brojevima ekonomske saradnje, koja se oslikava u rastu trgovinske razmene iz godine u godinu.

Istakao je da je saradnja dve zemlje danas drugačija, obimnija i sveobuhvatnija.

-Ona se odlikuje dobrim razumevanjem u svim ključnim oblastima, i čini mi se da smo sa onoga što je bilo na rečima prešli na dela, naročito u oblasti energetike, vojne saradnje, infrastrukture, saobraćaja, ali isto tako i obrazovanja, kulture, i svih drugih sfera društvenog života. Verujemo da možemo i dalje da unapređujemo našu trgovinsku razmenu jer ima još mnogo oblasti u kojima možemo to da učinimo“, kazao je on.
Vučić je izrazio zadovoljstvo što su otvorena nova poglavlja od digitalizacije i informativne tehnologije, do korišćenja nuklearne energije u mirnodopske svrhe.

Ruskom narodu je poručio da će u Srbiji Rusi imati uvek iskrene i dobre prijatelje. Pozvao je Ruse da u što većem broju posećuju Srbiju, rekavši broj turista može da bude još veći, kao što možemo da zamislimo više otvaranja zajedničkih preduzeća.

Vučić je kazao da su ovo danas izuzetne okolnosti i da su ga obavestili da je već više od 30.000 ljudi nalazi u centru Beograda, koji tek za dva sata treba da sačekaju Putina kod Hrama.

-I to pokazuje kakav je odnos naših građana i našeg naroda“.

Putin: Stvaramo uslove za unapređenje saradnje

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas, na početku plenarnog sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i članovima delegacija dve zemlje, da se nada da će današnji razgovori stvoriti uslove za dalje korake u cilju unapređenja saradnje.

On je naveo da se odnosi dve zemlje razvijaju u puno pravaca i da je robna razmena između Srbije i Rusije porasla za 23 odsto i da se približila iznosu od dve milijarde dolara. “Rusija je jedan od najvećih investitora u Srbiji i zaista naši odnosi se razvijaju u svim onim oblastima koje ste i sami pomenuli – trgovina, energetika, tehnološki razvoj, transport i transportna infrastruktura”, rekao je Putin.

Istakao je i značaj saradnje u vojnoj oblasti, ali i humanitarnoj i kulturnoj.
Odnosi dve zemlje jačaju u svim sektorima, kaže Putin, pre svega na polju energetike, transporta i infrastrukture, a posebno zadovoljstvo je izrazio razvojem odnosa na polju visokih tehnologija.

Ozbiljnu ulogu, kaže ruski predsednik, u odnosima dve zemlje igraju i humanitarne veze, a saradnja jača i na polju vojne tehnologije i imovine koju Rusija kupuje u Srbiji.

Pogledaj takodje

Član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović obišao Gradski odbor stranke u Leskovcu

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović obišao je Gradski odbor Srpske napredne stranke u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *