Home / GRADOVI / Leskovac / PRAZNIČNI POKLONI: Sportska oprema za decu u besplatnoj školi rukometa leskovačkih klubova „Dubočica 54“ i „Meteor“
hotel bell

PRAZNIČNI POKLONI: Sportska oprema za decu u besplatnoj školi rukometa leskovačkih klubova „Dubočica 54“ i „Meteor“

Rukometni klubovi „Dubočica 54“ i „Meteor“ organizovali su danas podelu besplatne sportske opreme talentovanim dečacima koji treniraju u školi rukometa.

Ono što izdvaja ovu sportsku školu i ova dva kluba jeste činjenica da je škola rukometa besplatna, a da talentovani dečaci imaju priliku da uče osnove ovog sporta u radu sa licenciranim trenerima i profesorima fizičkog vaspitanja.

Dodeli besplatne sportske opreme prisustvovao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović sa saradnicima koji je zajednički rad dva kluba u školi rukometa istakao kao pozitivan primer.

Obraćajući se okupljenima gradonačelnik Cvetanović je istakao značaj bavljenja sportom, naročito važan za decu u razvoju i podsetio da grad Leskovac ulaže značajna sredstva za razvoj ove oblasti:

– Samo ove godine iz budžeta grada smo izdvojili 95 miliona dinara za sve sportske klubove, a setite se da je 2012. bilo 18 miliona, dok je planirana suma za narednu godinu 120 miliona dinara, i ako dodamo 119,5, takođe milion evra i više za održavanje SRC Dubočice, to je ukupno 2 miliona evra za narednu godinu. Sport je aktivnost koja doprinosi opštem zdravlju kako fizičkom, tako i psihičkom. Veoma je važno umerene sportske aktivnosti sporovoditi svakodnevno i redovno. Takođe je važno da se deca od najmlađih godina uče da im bavljenje sportom može doneti mnogo benefita, pogotovo danas u eri kompjutera i mobilnih telefona kada su naši najmađi uglavnom pred ekranima – rekao je gradonačelnik Cvetanović i čestitao rukometašica Dubočice 54 pobedu nad ekipom Šamota i osvajanje 2. mesta u Arkus ligi i plasman u plej-of.

– Saradnja dva kluba rezultirala je otvaranjem besplatne škole rukometa. Ovde je deo dece koja je pohađaju i kao što je gradonačelnik rekao oko pola miliona evra uloženo je u opremu koja se danas uručuje. Škola rukometa formirana je sa ciljem da desa žive zdravo, bave se sportom i izrastu u velike ljude. Hvala svima, a naročito gradonačelniku koji je podržao ovu našu ideju – kazao je Dragan Mitrović – Monja, trener RK Meteor i inicijator formiranja besplatne škole rukometa.

– Uspeli smo da u od grada u okviru sredstava za koja apliciramo dobijemo i sredstva za ovu školu koja je besplatna za polaznike i njihove roditelje zato što se finansira pomenutim sredstvima. Nailazimo na veliku podršku gradskih institicija i gradonačelnika Cetanoviće i radićemo na tome da tu podršku opradvdamo rezultatima – naglasio je Srbislav Nešić, predsednik Rukometnog kluba Dubočica 54.

Check Also

Ugledni čas osmaka sa najboljom mladom naučnicom Srbije, Aleksandrom Cvetanović Kljakić

Osmacima leskovačke škole „Josif Kostić“ danas je po prvi put održan ugledni čas, na kojem …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.