Početna / EKONOMIJA / Poziv JP „Pošta Srbije“: Prekinite da pravite gužve i redove, produžite radno vreme – Ako mogu privatnici, zašto Post Express ne radi redovno?
hotel bell

Poziv JP „Pošta Srbije“: Prekinite da pravite gužve i redove, produžite radno vreme – Ako mogu privatnici, zašto Post Express ne radi redovno?

Jedno javno preduzeće, u mnogim delovima čak i monopolista, svojim načinom rada u jednom delu doprinosi stvaranju nepotrebnih i po zdravlje ljudi opasnih gužvi.

Veliki broj građana je iz raznih razloga upućen na Poštu. A Pošte rade od 9 do 14 časova. Podatak za nevericu, ali i razlog zbog čega gotovo svakog dana ispred pošti u Leskovcu možete videti redove duge i po 100 metara.

U ime brojnih građana koji su nam se obratili ovim povodom, upućujemo javni poziv rukovodstvu „Pošta Srbije“ da produže radno vreme i omoguće građanima Srbije da završe svoje obaveze u normalnim i civilizovanim uslovima. Ako drugi mogu, zašto i pošte ne bi radile od 7 do 15 časova, kao i prodavnice i apoteke ? Sa dužim radnim vremenom, izbegle bi gužve i smanjio rizik po zdravlje i zaposlenih u poštama i građana.

Takođe i poziv i javno pitanje: zašto ne uredite rad „Poste Expresa“ ili barem o tome informištite građane ? Na sajtu Post Expressa obaveštenje da pošiljka mora da se preda u Poštama, ali ne pište da se isporučuje takođe samo u Poštama, a ne i na kućnu adresu kao što stoji u obaveštenju sa sajta koje prenosimo. I kada neko dočeka posle celog sata čekanja da uđe u Poštu dobije odgovor da će paket stajati u Pošti u tamo nekom gradu, a ako ne bude preuzet pošiljalac će platiti poštarinu i za vraćanje paketa. Sve privatne kurirske službe rade redovno, uz pojačane mere kao što su zaštitna oprema za zaposlene i dezinfekcija za vozila. Da li ovim „Pošta Srbije“ svesno prepušta veliki deo tržišta privatnim firmama i zbog čega?

Ako je i od „Pošta Srbije“ – previše je. Dok se mnogi državni sistemi bore da olakšaju građanima život u vreme epidemije, JP „Pošta Srbije“ svojim (ne)radom i javašlukom maltretira građane ali i otežava posao drugim državnim službama, pa i policiji koja mora da kontroliše da li građane drže odstojanje dok u dugačkim redovima čekaju da završe posao koji samo u pošti mogu da završe.

Pogledaj takodje

Odbornici „Za Leskovac zajedno“ o prostorijama, zagađenju vazduha i saniranju posledica poplava

Odbornička grupa „Za Leskovac zajedno“ održaja je danas konferenciju za medije na kojoj je istaknuto …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *