hotel bell

Poziv građanima da od sutra predaju neregistrovano oružje

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije pozvalo je danas građane koji poseduju neregistrovano oružje da ga, od sutra pa do 8. maja, predaju najbližoj policijskoj stanici.

Načelnica Odeljenja za oružje iz Uprave za upravne poslove Jelena Lakićević istakla je da tokom ovog perioda građani koji predaju neregistrovano oružje neće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posledice, a ne moraju dokazivati ni poreklo oružja.

“Pozivamo građane koji poseduju nelegalno oružje da se odazovu ovom pozivu, obrate najbližoj policijskoj stanici i predaju oružje za koje nemaju isprave o oružju, naglasila je ona.

Prema njenim rečima, poziv se odnosi na sve vrste oružja, automatsko, kao i svako drugo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, delove za oružje i municiju koju su protivpravno držali.

Ujedno, Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva i one građane koji nisu predali policijskim stanicama na čuvanje oružje nakon smrti vlasnika da to sada i urade, podvukla je Lakićević.

Oružje u nelegalnom posedu građani u navedenom periodu, bez ikakvih posledica, mogu predati svakog dana, od 7 do 19 časova.

Check Also

Streljački klub “GT” poneo titulu prvaka Srbije u gađanju vazdušnim pištoljem

Na prvenstvu Srbije za Pionire ekipa Streljačkog kluba GT Leskovac u gađanju vazdušnim pištoljem osvojila  …

Оставите одговор