Početna / HRONIKA / Požar u osmospratnici, zaposleni poslati kućama

Požar u osmospratnici, zaposleni poslati kućama

Dim koji se preko otvora za lift proširio celom zgradom uznemirio je zapooslene u Osmospratnici, ali i stanovnike centra grada.

Na teren su preventivno odmah izašle i vatrogasne ekipe.

Kako saznajemo, dim se pojavio u podrumu gde su stradale električne instalacije, ali je u čitavoj zgradu odmah isključena struja tako da većih posledica nije bilo, a nije bilo posla ni za vatrogasce koji su ekspresno izašli na lice mesta.

DOPUNA VESTI 12:41

Oko 11 sati, najpre u liftu, a potom i na nižim spratovima počeo je da se oseća i vidi dim, koji je dolazio iz podrumskih prostorija Osmospratnice. Zaposlenima je naredjeno da napuste zgradu, u koju su odmah stigle ekipe vatrogasno-spasilačke brigade i policije.

–          Došlo je do kvara na instalacijama u podrumu. Izgoreli su glavni dovodi za elektro-napajanje, zbog dotrajalosti mreže. Zaposlene i sve koji su se našli u zgradi, odmah smo evakuisali, radi predostrožnosti. Ekipa EPS-a je isključila struju, a očekujemo dolazak drugog tima, koji će otkloniti kvar.  Nadamo se da će se to dogoditi do kraja dana, kako bi sve službe smeštene u Osmospratnici, sutra mogle nesmetano da rade, kaže načelnik Gradske uprave, Miloš Cvetanović.

Saznajemo  da se kvar dogodio u neposrednoj blizini kućice za lift u podrumu, te da se upravo kroz taj otvor, dim brzo raširio poceloj zgradi.

Cvetanović dodaje da se, za sada, ne radi o velikoj šteti, do koje bi došlo da se nije pravovremeno reagovalo. Dakle, nijedno odeljenje Gradske uprave, Uslužni centar, šalter sala niti druge organizacije smeštene u Osmospratnici, danas neće raditi.               

Pogledaj takodje

Ovogodišnja noć istraživača u virtuelnom prostoru

Ove godine 11. Evropska noć istraživača biće potpuno drugačija i veća nego ikada, a u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *