Početna / HRONIKA / Povređeni van životne opasnosti, Grad i TOL obezbedili smeštaj za putnike iz makedonskog autobusa
hotel bell

Povređeni van životne opasnosti, Grad i TOL obezbedili smeštaj za putnike iz makedonskog autobusa

Svi povređeni u teškoj saobraćajnoj nesreći na auto-putu kod Leskovca su van životne opasnosti – rekao je direktor Opšte bolnice Leskovac dr Nebojša Dimitrijević.

-Naša hitna služba je već posle 15 minuta bila na licu mesta, a vrlo brzo je stiglo i pet vozila iz Niša. Četvori pacijenata koji su bili najteže povređeni prebačeni su odmah za Niš, a naša Hitna pomoć je prebacila 28 pacijenata u Urgentni centar Opšte bolnice Leskovac. Organizacija je bila fantastična. Četiri pacijenta su primljena na odeljenje hirurgije, jedan na ortopediji i svi su van životne medicine. Još jedan pacijenta je morao da bude prebačen u Niš na neurohirgiju. Dali smo svim pacijentima doručak, terapije. Neki od pacijenata su več u Makedoniji jer su roditelji došli po njih – rekao je dr Neb

-Zahvalio bih direktoru bolnice i svim svim načelnicima i lekarima koji su brzo, promptno i efikasno reagovali. Zahvalio bih se i gospodinu Kociću, direktoru Turističke organizacije koji je obezbedio smeštaj za 20 pacijenata u hotelu „Apostolović“ dok čekaju prevoz do kuće ili nove destinacije. Tu će imati smeštaj, toplu sobu i ishranu. Eto zbog čega je Leskovac najbolji domaćin, zašto su menadžer i bolnica među najboljima, ali i zašto TOL dobija stalno nagrade – poručio je gradonalčelnik Leskovca dr Goran Cvetanović koji je obišao povređene smeštene u Opštoj bolnici Leskovac.

-Na ORL odeljenje je primljeno devet pacijenata koji su kompletno obrađeni i sanirani, obezbeđen je obrok i kontakt sa nabjližima. Ispratićemo njihovo stanje i videti šta će i kako dalje. Dobili su maksimalnu negu i svu potrebnu terapiju – rekao je dr Vladimir Marković, načelnik Odeljenja ORL.

Pogledaj takodje

Bitku sa Koronom u Covid bolnici izgubila još jedna Leskovčanka, na kiseoniku 133, na respiratorima 5 pacijenata

U leskovačkoj Covid bolnici u poslednja 24 časa preminula je jedna pacijentkinja iz Leskovca, a …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *