Home / DRUŠTVO / Povoljni krediti za oblast turizma: Danas raspisan konkurs
hotel bell

Povoljni krediti za oblast turizma: Danas raspisan konkurs

Ministarstvo trgovine, turizma i ugostiteljstva raspisalo je danas konkurs o dodeli kreditnih sredstava za podsticanje razvoja turističke ponude. Krajnji rok za prijavljivanje je 1. septembar.

Pravo na povoljna kreditna sredstva, uz kamatu od 1 posto godišnje, rok otplate od maksimum 72 meseca i grejs periodom od godinu dana, imaju privredna društva, preduzetnici i poljoprivredna gazdinstva, registrovani za obavljanje delatnosti u turizmu.

Sredstva su namenjena: izgradnji, ređenju i rekonstrukciji hotelskih i drugih smeštajnih kapaciteta, restorana i objekata sportsko-rekreativnog i zabavnog sadržaja, restauraciju ruralnih objekata i njihovo pretvaranje u turističke kapacitete; nabavku, rekonstrukciju i adaptaciju plutajućih objekata, kao i prevoznih i rekretativnih sredstava namenjenih posetiocima i turistima; unapređenje marketinga domaće ugostiteljske ponude; dizajn, pripremu proizvodnje i proizvodnju suvenira; izgradnju turističke infrastrukture i suprakulture; usklađivanje turističkih kapaciteta sa Zakonom.

Iznos kreditnih sredstava ne sme da premaši polovinu vrednosti investicije, a za pravdanje odobrenih sredstava, mogu se prihvatiti ulaganja koja je investitor imao u periodu od šest meseci pre podnošenja zahteva za odobrenje kredita.

Minimalni iznos odobrenih sredstava za poljoprivredna gazdinstva, preduzetnike i mikro pravna lica je 500.000, a za ostala privredna društva 2 miliona dinara.

Detaljan tekst konkursa može se naći na zvaničnoj stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, a dodatne informacije dobiti na broj: 011/313-96-97.

Check Also

Dobrovoljno služenje vojnog roka, prilika za sticanje novih znanja uz platu i zdravstveno osiguranje

Ministarstvo odbrane, uputilo je poziv mladićima i devojkama, starosti između 19 i 30 godina, da …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.