Povodom početka drugog polugodišta, predsednik Cvetanović održao sastanak sa direktorima škola

Danas su se učenici vratili u školske klupe, posle zimskog raspusta a tim povodom u Skupštinskoj sali grada Leskovca održan je tradicionalni sastanak sa direktorima škola, koji predsednik Privremenog organa Goran Cvetanović organizuje godinama unazad.

Pored predstavnika osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada učešće su uzele i visokoobrazovne institucije poput Visoke poslovne škole i Tehnološkog fakulteta, kao i predstavnici Gradske uprave i republičkih institucija nadležnih za oblast obrazovanja.

U svom uvodnom obraćanju predsednik Cvetanović, govorio je u ulaganjima u obrazovanje i o stvaranju boljih uslova za rad kako dece tako i nastavnog kadra.

“Da smo jednako posvećni svim oblastima života u našem gradu govori i činjenica da ćemo i ove godine za obrazovanja opredeliti značajana sredstva. Nastavićemo tamo gde smo stali. Postavljanje obrazovanja visoko u lestvici prioriteta, na mesto koje mu pripada, nije bilo lak zadatak. Stepenik po stepenik, i dalje određujemo sve više ciljeve i iz godine u godinu sve više sredstava izdvajamo. Tako smo od oko 400 miliona dinara koliko je iznosio ukupan budžet za sve nivoe obrazovanja, danas stigli do budžeta od 1.323.675.000 dinara. Planovi za tekuću godinu podrazumevaju nastavak tekućeg uređenja školskih objekata i redovno izmirenje svih obaveza.Pomenuću i neke projekte kao što su: postavljanje ograde u školi u Svircu 2,6 miliona, sanacija sportskog terena u Turekovcu 2,1 miliona dinara, uvođenje grejanja u Priboju, 1,2 miliona dinara, preslačenje sportskog terena u Guberevcu 2,5 miliona dinara, kao i terena u okviru škole u Manojlovcu sa 1,7 miliona dinara, izgradnja ograde u izvojenom odeljenju škole u Krajincu 2,5 miliona dinara, rekonstrukcija toaleta u školi u Grabovnici 2,9 miliona dinara, sanacija hodnika i 3 učionice i biblioteke u Muzičkoj školi sa 2,9 miliona dinara, u školi za Tekstil i dizajn planira se sanacija toaleta i zamena stolarije sa 5,6 miliona dinara, kao i sanacija podova i uređenje učionica u mnogim školama na teritoriji našeg grada, ali i brojni drugi projekti – kazao je Cvetanović.

Predstavnici škola i aktiva govorili su o planovima za narednu godinu, dok je Ervina Zdravković, direktorka Hemijske škole, postavila pitanje u vezi sa izgradnjom sportskog terena i dobila odgovor da je za te namene opredeljeno 12 miliona dinara u tekućoj godini.

Check Also

Istraživanje otkriva da snažni motori čine automobile podložnije nesrećama

Novim vozačima obično se savetuje da kupe jeftin automobil sa malim motorom kako bi stekli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *