Početna / DRUŠTVO / Povodom Dečje nedelje u Brestovcu predstavljena bojanka „Moja omiljena tetka“

Povodom Dečje nedelje u Brestovcu predstavljena bojanka „Moja omiljena tetka“

U organizaciji Doma kulture u Brestovcu, a u okviru obelezavanja Dečije nedelje, danas je predstavljena bojanka ,, Moja omiljena tetka“ autorke Marije Lazarević.

Bojanka je deo projekta ,, Prihvati razlike pobedi predrasude 3″ koji je podržao Grad Leskovac na konkursu iz oblasti kulture. Deca predškoloskog uzrasta iz Brestovca danas su bojila, radila mozgalice i igrice o odnosu dečaka i tetke Em koja se nalazi u invalidskim kolicima.

Cilj ovog projekta je da se deci približe osobe sa inavliditetom i upoznaju sa njihovim potrebama, radi lakšeg prihvatanja i boljeg polozaja i ravnopravnosti u društvu.

Bojanci je prethodila knjiga sa istim nazivom, kao vrlo interesantno štivo, ručno pisana sa istinitim pričama koje opisuju dogadjaje i odrastanje dečaka uz njegovu omiljenu tetku koja se razlikuje od ostalih zbog načina na koji se kreće. Bojanku prate ilustarcije iz knjige, a deca su oduševljeno prihvatila crteže i jednu društvenu igru sa posebnim figuricama.

Idejni tvorac bojanke i autor je Marija Lazarević , dugogodišnja saradnica Doma kulture u Brestovcu, a autor crteža je Dušan Cvetković.

Pogledaj takodje

U Srbiji pozitivno više od 7.000 hiljada ljudi, crni rekord i danas zabeležen

U poslednja 24 sata, prema podacima Ministarstva zdravlja testirani su uzorci 18.592 osobe od kojih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *