hotel bell

Povodom 145 godina leskovačkog Crvenog krsta, deci samohranih roditelja paketići, a gradonačelniku Zlatni znak

Sa 145 godine trajanja, leskovačka organizacija Crvenog krsta u Leskovcu, spada u jednu od najstarijih u Srbiji. Povodom jubileja, deci samohranih roditelja i socijalno ugroženih porodica, podeljeni su paketići

Ovo je ozbiljan broj godina rada i humanitarnih aktivnosti i treba da bude na ponos i radost grada Leskovca, rekao je u obraćanju, Ljubomir Miladinović, generalni sekretar Crvenog krsta Srbije:

– Ovakva organizacija ne bi mogla da postoji ako nema humanih, dobrih ljudi i velike podrške lokalne samouprave. Zato danas, osim paketića deci iz jednoroditeljskih i socijalno-ugroženih porodica, dodeljujemo i priznanje gradonačelniku Leskovca – Zlatni znak Crvenog krsta Srbije. Uveren sam da su inicijativa lokalne i odluka Upravnog odbora Nacionalne organizacije, potpuno opravdana.

– Crveni krst je organizacija okupljena oko najhumanijih ideja, zasnovana na načelima volontarizma , empatije i ljudskosti. Grad Leskovac prepoznaje značaj ovakve organizacije i zato je ove godine za njeno funkcionisanje opredelio 14,5 miliona, od kojih se za rad Narodne kuhinje izdvaja 10. Ne treba zaboraviti njen značaj za vreme poplava i drugih elementarnih nepogoda i katastrofa, a podizanje svesti o važnosti humanog rada, zadatak je svih nas. Konkretna pomoć najugroženijima je uvek praktična i pravovremena, što današnja akcija “Jedan paketić-mnogo ljubavi“ i potvrđuje, rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović, zahvaljujući se na priznanju.

Uručujući Zlatni znak Crvenog krsta prvom čoveku Leskovca, doktor Vladimir Colić je podsetio da je, pre pet godina, na istom mestu, njima dvojici uručen Srebrni znak.

Nakon protokolarnog obraćanja, počela je podela paketića, u kojoj su pomogli i mladi volonteri leskovačkog Crvenog krsta.

Check Also

Na zavejanim saobraćajnicama u opštini Vlasotince intervenišu putari

Mehanizacija Preduzeća “AB kop“ raščišćava opštinske putne pravce u brdsko-planinskom delu opštine Vlasotince. Tamo je …

Оставите одговор