Početna / DOGAĐAJI / Potpisani ugovori za javne radove u Medveđi

Potpisani ugovori za javne radove u Medveđi

Opština Medveđa potpisala je ugovore o angažovanju nezaposlenih lica na sprovođenju javnih radova. Ugovor je zaključen između Nacionalne službe za zapošljavanje, opštine Medveđa, Doma zdravlja u Medveđi, Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gejzer“ iz Sijarinske Banje, Turističke organizacije opštine Medveđa i Javno komunalnog preduzeća „Obnova“ iz Medveđe.

Vrednost javnih radova iznosi 7.500.000 dinara, od toga se jednim delom, u iznosu od 3.000.000 dinara finansiraju sredstvima iz budžeta opštine Medveđa, a drugim delom, sredstvima Nacionalne službe za zapošljavanje, u iznosu od 4.500.000 dinara.

Na javnim radovima biće angažovano ukupno 47 radnika, od čega u JKP „Obnova“ biće njih 13 na poslovima čišćenja deponija, puteva, grobalja i uređenja javnih površina, zatim u Domu zdravlja u Medveđi 8 radnika na održavanju i zaštiti životne sredine, čišćenju kruga, ordincija i otklanjanja komunalnog otpada na već određenom skladištu, Preko Turističke organizacije 13 na uređenju turističkih destinacija u banji i Medveđi, i u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Sijarinskoj Banji takođe 13 radnika na čišćenju i održavanju banjske reke, parkovskih površina i sanaciji zaštitnog pojasa termomineralnih izvora u Sijarinskoj Banji. Javni radovi će se sprovoditi u naredna 4 meseca.

“Ovim projektom Nacionalne službe za zapošljavanje biće radno angažovano 47 lica. Ovo je najveće izdvajanje opštine Medveđa za sprovođenje javnih radova do sada a takođe i od strane svih opština na teritoriji Jablaničkog okruga. Sezonski poslovi nisu trajna alternativa, privremenog su karaktera, ali pomažu da se prebrode tih par meseci, obzirom da su i zdravstveno osigurani i da ide radni staž na ovim poslovima. U poslednjih par meseci zapošljeno je oko 74 radnika, i to 16 osoba preko stručne prakse, uglavnom visoko obrazovnih, zatim 11 preko Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga i danas potpisujemo ugovore za 47 radnika na javnim radovima“ – izjavio je prilikom potpisivanja ugovora predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić.

Dejan Stanković, direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Leskovcu, je u svom obraćanju istakao da sa opštinom Medveđa imaju stan

Pogledaj takodje

Evo ko u sredu neće imati struju

Zbog radova ekipa leskovačke Elektrodistribucije u sredu 22. januara bez struje će biti stanovnici jedne …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *