Početna / DOGAĐAJI / Potpisani ugovori za javne radove u Medveđi
Dionis Restoran

Potpisani ugovori za javne radove u Medveđi

Opština Medveđa potpisala je ugovore o angažovanju nezaposlenih lica na sprovođenju javnih radova. Ugovor je zaključen između Nacionalne službe za zapošljavanje, opštine Medveđa, Doma zdravlja u Medveđi, Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gejzer“ iz Sijarinske Banje, Turističke organizacije opštine Medveđa i Javno komunalnog preduzeća „Obnova“ iz Medveđe.

Vrednost javnih radova iznosi 7.500.000 dinara, od toga se jednim delom, u iznosu od 3.000.000 dinara finansiraju sredstvima iz budžeta opštine Medveđa, a drugim delom, sredstvima Nacionalne službe za zapošljavanje, u iznosu od 4.500.000 dinara.

Na javnim radovima biće angažovano ukupno 47 radnika, od čega u JKP „Obnova“ biće njih 13 na poslovima čišćenja deponija, puteva, grobalja i uređenja javnih površina, zatim u Domu zdravlja u Medveđi 8 radnika na održavanju i zaštiti životne sredine, čišćenju kruga, ordincija i otklanjanja komunalnog otpada na već određenom skladištu, Preko Turističke organizacije 13 na uređenju turističkih destinacija u banji i Medveđi, i u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Sijarinskoj Banji takođe 13 radnika na čišćenju i održavanju banjske reke, parkovskih površina i sanaciji zaštitnog pojasa termomineralnih izvora u Sijarinskoj Banji. Javni radovi će se sprovoditi u naredna 4 meseca.

“Ovim projektom Nacionalne službe za zapošljavanje biće radno angažovano 47 lica. Ovo je najveće izdvajanje opštine Medveđa za sprovođenje javnih radova do sada a takođe i od strane svih opština na teritoriji Jablaničkog okruga. Sezonski poslovi nisu trajna alternativa, privremenog su karaktera, ali pomažu da se prebrode tih par meseci, obzirom da su i zdravstveno osigurani i da ide radni staž na ovim poslovima. U poslednjih par meseci zapošljeno je oko 74 radnika, i to 16 osoba preko stručne prakse, uglavnom visoko obrazovnih, zatim 11 preko Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga i danas potpisujemo ugovore za 47 radnika na javnim radovima“ – izjavio je prilikom potpisivanja ugovora predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić.

Dejan Stanković, direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Leskovcu, je u svom obraćanju istakao da sa opštinom Medveđa imaju stan

Pogledaj takodje

Leskovčanima predstavljen novi broj Leskovačkog glasnika

Na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra danas je podeljen novi broj Leskovačkog glasnika. Tim povodom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *