Početna / DOGAĐAJI / Potpisan Memorandum o zaštiti žena
Reklama

Potpisan Memorandum o zaštiti žena

U Domu vojske u Vranju sa predstavnicima lokalnih samouprava sa područja Pčinjskog upravnog okruga predsednica Odbora za ljudska prava Vranje, Suzana Antić Ristić, potpisala je međuopštinski Memorandum o zaštiti žena.

U ime grada Vranja ovaj dokument potpisao je zamenik gradonačelnika Nenad Antić.

,,Veoma sam ponosan što je Vranje prvi grad u Srbiji u kojem je upriličeno potpisivanje ovog značajnog dokumenta, koji će biti još jedna veoma važna karika u zaštiti žena i dece od porodičnog nasilja. Smatram da je dobro što postoji SOS telefon u Vranju koji radi posvećeno i odgovorno. Kao jedini na području Pčinjskog okruga do sada je na godišnjem nivou imao preko hiljadu poziva. Dostupan je ženama, koje su žrtve nasilja već 17 godina, 24 časa svih sedam dana u nedelji i doprinosi smanjenju nasilja. Verujem da će potpisivanjem ovog međuopštinskog Memoranduma o zaštiti žena od nasilja biti još više unapređen razvoj i održivost specijalizovanih programa za žrtve nasilja u lokalnim zajednicama, “ istakao je zamenik Antić.

On je dodao da će grad Vranje nastaviti da pruža maksimalnu podršku u suzbijanju porodičnog nasilja i zaštiti žrtava. O značaju delovanja SOS telefona, kao i potpisivanja ovog dokumenta govorile su i Nataša Ivanović, službenica za socijalnu uključenost u Programu SWISS PRO i Nataša Okilj, savetnica za rodnu ravnopravnost i ljudska prava u Stalnoj konferenciji gradova i opština. One su pohvalile rad SOS telefona u Vranju, naglasivši da će i ubuduće podržati projekte koji su opravdali postojanje i dokazali svoju održivost. Skupu je prisustvovala i Danijela Milosavljević, gradska većnica za lokalnu upravu i socijalnu politiku.

Pogledaj takodje

Ovog vikenda pijace ponovo počinju sa radom

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju na teritoriji grada Vranja i blagi pad novozaraženih lica, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *