hotel bell

Posle završnog, položili i ispit iz humanosti: Uspešna akcija učenika Trgovinsko-ugostiteljske škole

Učenici sa profila poslastičar, u saradnji sa partnerima, prodaju poslastice koje su pripremili za završni ispit, a prikupljeni novac namenjen je nastavku lečenja Stefana Ranđelovića

Mnogo pre nego što je humanitarna akcija i zvanično počela, pred štandom u zanatskom centru na Niškoj ulici, formirao se red, jer su Leskovčani i na ovaj način želeli da podrže ideju i pomognu u prikupljanju sredstava.

– Naši učenici su protekla tri dana polagali završni ispit, a danas još važniji- iz humanosti. Sve što su napravili ponudili smo na prodaju, kako bismo dali svoj doprinos konačnom izlečenju malog Stefana Ranđelovića. Na ideju su došle kolege profesori i đaci sa smera poslastičarstvo, a rukovodstvo škole je sa zadovoljstvom prihvatilo. Interesovanje sugrađana je izuzetno, jedva stižemo da sve uslužimo, a pored učeničkih radova, tu su i kolači, dar Pekare “Maja“ i trešnje, koje nam je, preko Leskovačke on-lajn pijace, donirao Slađan Vasiljković, kaže profesorka Gordana Milošević.

Protekla školska godina nije bila laka, ali su, na završnom ispitu đaci pokazali zavidno teorijsko i praktično znanje. Ono na šta su njihovi mentori posebno ponosni jeste da su ih naučili lekciji o čovekoljublju, za koju se ne dobija veća ocena, ali je važna za ceo život.

Check Also

EKONOMSKA ŠKOLA: Prvi uspešan korak u karijeri – Kako se najbolje pripremiti za razgovor sa poslodavcem

U centru za stručno usavršavanje u obrazovanju danas je organizovana ugledna aktivnosti i panel diskusija …

Оставите одговор