Home / DOGAĐAJI / Posle osam godina subvencije za pčelare
hotel bell

Posle osam godina subvencije za pčelare

Predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović uručio je danas ugovore o subvencijama pčelarima sa područja vlasotinačke opštine. Na konkurs se javilo 145 vlasnika registrovanihpoljoprivrednihgazdinstava, a prava na subvencije ostvarilo je njih 113.Na raspolaganju je bilo 3.000.000 dinara, a utrošeno je 2.652.000. Ovim sredstvima subvencionisano je više od 5000 pčelinjih društava.

-Opština Vlasotince nije subvencionisala pčelare poslednjih osam godina i ove godine smo to promenili. Broj pčelara na našoj teritoriji je u međuvremenu porastao i prepoznali smo da je važno da vas podržimo. Verujem da ste u međuvremenu koristili subvencije resornog ministarstva, ali, evo, prilika je da i lokalna samouprava pomogne.Posebno mi je drago, to moram da naglasim, da ima sve više mladih ljudi, između 30 i 40 godina koji se bave pčelarstvom – rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović.

Pomoćnik predsednika opštine i predsednik komisije koja je odlučivala po prijavama Nebojša Stojanović naglasio je da je komisija obilazila teren i proveravala broj košnica.

-Od 32 prijave 27 je imalo ispod 20 košnica i nije ispunjavalo kriterijume konkursa, a petoro pčelara je samo povuklo svoje prijave – rekao je Stojanović.

Subvencija je podrazumevala 80 odsto vrednosti investicije.

Check Also

Dojava o bombama u dve Leskovačke osnovne škole

Leskovačke škole našle su se od jutros na meti, posle Beograda, Novog sada i Niša. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.