Početna / HRONIKA / Porše Kajen pun neprijavljenih deviza

Porše Kajen pun neprijavljenih deviza

Neprijavljene devize, koje carinici pronalaze gotovo svakodnevno, otkrivene su i 9. jula 2019. godine na ulaznoj strani kontrolnog punkta Merdare.

Prekršaj je otkriven kada je u popodnevnim časovima na red za kontrolu stigao „porše kajen“ nemačkih registarskih oznaka kojim su iz Nemačke, u kojoj vozač ima prebivalište, ka južnoj srpskoj pokrajini putovala dvojica srpskih državljana albanske nacionalnosti.

U razgovoru sa carinskim službenicima oba putnika su rekla da nemaju ništa da prijave i da 37-godišnji vozač sa sobom nosi nešto više od dozvoljenih 10.000 evra, a 38-godišnji suvozač manje od te sume, te da zajedno imaju tačno 20.000 evra.

Posumnjavši u njihove reči, carinici su odlučili da ipak pregledaju automobil, putnike i prtljag i imali su pravo, jer su tom prilikom pronašli više novca nego što je prijavljeno.

Najpre je u suvozačevom džepu otkriveno gotovo 7.000 evra, a u torbici za servisnu knjižicu još 9.000, za koje je suvozač takođe rekao da pripadaju njemu.

I vozačev džep bio je pun deviza, pa je tako u njemu pronađeno skoro 9.000 evra, a u štitiniku za sunce ispred vozačevog sedišta još 9.500.
S obzirom na to da putnici nisu imali nikakvu potvrdu o unosu stranog novca, svakome od njih vraćen je dozvoljen iznos od 10.000 evra, dok je 13.850 evra zadržano do okončanja prekršajnog postupka.

Pogledaj takodje

Leskovački mališani se upoznali sa bogatom baštinom našeg kraja

U leskovačkoj biblioteci „Radoje Domanović“ održana je radionica za najmlađe na kojoj su se upoznali …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *