Početna / EKONOMIJA / Ponovo promene u programu „Moja prva plata“, definisani novi rokovi za prijave i ugovore

Ponovo promene u programu „Moja prva plata“, definisani novi rokovi za prijave i ugovore

Nacionalna služba za zapošljavanje izdala je saopštenje o novim promenama u programu „Moja prva plata“.

Posle početnih velikih problema sa kojima su se poslodavci susretali dok su se prijavljivali u sistem, sada je došlo do nove promene u rokovima i načinu izbora kandidata od strane zainteresovanih pranih lica. U saopštenju se kao razlog za promene zvančno navodi veliko interesovanje za učešće u programu koji evidentno neće zadovoljiti sve potrebe zainteresovanih poslodavaca, a verovatno ni mladih koji još uvek čekaju na posao.

Saopštenje NSZ prenosimo u celini:

-Zbog velikog interesovanja poslodavaca i nezaposlenih lica za učešće u programu „Moja prva plata“, definisani su novi rokovi po fazama realizacije programa.

Prijavljivanje kandidata realizovaće se u periodu od 08.10.2020. do 08.11.2020. godine, dok će se proces izbora kandidata od strane poslodavaca odvijati u periodu od 08.10.2020. do 15.11.2020. godine.

Konačna lista izabranih poslodavaca i kandidata, sa brojem odobrenih izvršilaca za svakog poslodavca, biće objavljena na portalu mojaprvaplata.gov.rs, najkasnije do 27.11.2020. godine.

Nakon objave sledi zaključivanje ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavaca i izabranih kandidata, od 28.11.2020. do 14.12.2020. godine – navodi se u saopštenju Nacionalne službe za zapošljavanje, filijale Leskovac.

Pogledaj takodje

U okviru LEDAMUSA organizovan koncert „Nebeska Rusija – četiri maljčika”

U okviru LEDAMUSA u Svečanoj sali grada Leskovca sinoć je održan koncert pod nazivom „Nebeska …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *