Home / DOGAĐAJI / Pomera se granica za vantelesnu oplodnju na 45 godina
hotel bell

Pomera se granica za vantelesnu oplodnju na 45 godina

Dobra vest za sve one koji čekaju pomeranje starosne granice za postupke vantelesne oplodnje o trošku RFZO-a je stigla!

Od 22.07.2022. godine starosna granica za ove postupke je 45 godina za žene. Pravilnik koji to omogućava je stupio na snagu, tako da svi parovi koji ispunjavaju uslove mogu da se prijave i da izađu na komisijski pregled, a onda i da izaberu neku od državnih (7) ili privatnih (13) klinika u kojima se taj postupak radi o trošku fonda.

Spisak klinika u kojima u 2022. godini možete uraditi proceduru vantelesne oplodnje nalazi se na linku ovde: SPISAK KLINIKA

ŠTA DONOSI PROMENA UPUTSTVA?

Svi parovi kod kojih žena ima manje od 45 godina (do 45. rođendana) imaju prava da se jave na komisiju za proceduru vantelesne oplodnje.

VAŽNO OBAVEŠTENJE za sve žene koje su napunile 45 godina u periodu od donošenja Pravilnika na sednici RFZO-a, 27. maja 2022. godine do današnjeg dana, i stupanja na snagu novog Pravilnika, kao i 30 dana nakon toga (zaključno sa 20. avgustom tekuće godine) je da će moći da se jave na komisiju za proceduru vantelesne oplodnje i dobiju potvrdu o ispunjenosti uslova najkasnije do 31. oktobra 2022. Njima će se komisije za proceduru vantelesne oplodnje pri Kliničkim centrima zakazivati po prioritetu!

Dakle, svi parovi kod kojih je žena napunila 45 godina u iščekivanju novog Uputstva, kao i mesec dana nakon toga, (od 27. maja do 20. avgusta), moći će da po prioritetu zakažu komisiju za proceduru vantelesne oplodnje do 31. oktobra! To znači da svi oni moraju obaviti komisiju i dobiti potvrdu o ispunjenosti uslova do 31. oktobra.

Obaveštenje u vezi sa primenom Uputstva za lečenje neplodnosti biomedicincki potpomognutom oplodnjom pogledajte klikom na sledeći link: OBAVEŠTENJE

Svi preostali uslovi za ulazak u proces vantelesne oplodnje o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje ostali su nepromenjeni.

Novo Uputstvo o lečenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom možete pronaći ovde: NOVO UPUTSTVO

Check Also

Leskovčanin Aleksandar Đokić, jedan je od četvoro Srba na prestižnoj Akademiji “Gnjesinih“ u Moskvi i profesor u Dečjoj muzičkoj školi

Aleksandar se u rodnom Leskovcu odmara pred završne ispite, jer je apsolvent osnovnih studija na …

Оставите одговор