Početna / DRUŠTVO / PODRŠKA ŽENAMA NA SELU: Opština Vlasotince u projektu „Ključni koraci ka rodnoj ravnpravnosti“

PODRŠKA ŽENAMA NA SELU: Opština Vlasotince u projektu „Ključni koraci ka rodnoj ravnpravnosti“

Opština Vlasotince jedna je od 12 lokalnih samouprava koje su postale deo projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“, koji sprovode Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women) i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije, a uz finansijsku podršku Evropske unije.

U pitanju su aktivnosti koje treba da pruže podršku lokalnim mehanizmima za ostvarivanje rodne ravnopravnosti. Vlasotinački projekat “Podizanje kapaciteta žena seoskih područja za njihovo uključivanje u razvoj seoskog  turizma sa povećanjem svesti o ženskom preduzetništvu” podržan je sa 500.000 dinara.

-Važno nam je da animiramo žene u seoskim područjima vlasotinačke opštine, zbog čega smo predvideli praktične i teorijske obuke o gajenju voća i povrća, obuku za marketing u poljoprivredi i razvoj ruralnog turizma, kao i preduzetništva, kako bi one stekle određene kompetencije da postanu kooperanti i preduzetnice – kaže koordinator projekta Marinko Đorđević. Ugovori su juče uručeni predsednicima opština Vlasotince, Bačka Palanka, Bečej, Blace, Kragujevac, Kraljevo, Kuršumlija, Nova Varoš, Požarevac, Raška, Svrljig i Vranje.

Pogledaj takodje

Vlasina opravdala ulogu favorita na KUP-u “ Jovan Stojanović Pajsa“

Vlasina je opravdala ulogu favorita i trijumfovala u finalnoj utakmici Kupa koji od ove godine …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *