Početna / DRUŠTVO / Podeljeni ugovori za podsticaj u poljoprivredi
Dionis Restoran Leskovac

Podeljeni ugovori za podsticaj u poljoprivredi

Kao i predhodne godine, lokalna samouprava opštine Medveđa je u skladu sa Zakonom o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, odvojila novčana sredstva za sprovođenje mera podrške poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja.

Programom mera za 2019. godinu izdvojeno je ukupno 15.000.000 dinara, odnosno 5.000.000 više nego prošle godine. Potpisivanjem preostalih ugovora, ovaj deo podsticajnih mera investiranja u fizička sredstva je i zvanično obavljen.

Treća tranša podele Ugovora za podsticajna sredstva u vidu mehanizacije i opreme za poljoprivredu upriličena je u sali Skupštine opštine Medveđa. Ovoga puta ugovore je potpisalo 100 korisnika koji su ostvarili pravo na podsticaje koji dodeljuje opština Medveđa za 2019. godinu.

“Programom podsticaja u poljoprivredi potrudili smo se da definišemo prioritetna područja delovanja i teritorijalne specifičnosti i potrebe, vodeći računa o pravilnoj raspodeli sredstava u čemu smo i prilično uspeli, što se i vidi kroz broj podnetih zahteva za podsticaje. Isplata sredstava vrši se po redosledu podnošenja zahteva tako da je sada treća, poslednja tranša isplate za meru investicije u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstva u iznosu od 3.334.150 din tj. za vas 100. od ukupno 244. korisnika tj. domaćinstva koja su podnela zahtev za podsticaje. Potrudićemo se da i naredne godine, isplate i potpisivanje ugovora budu isplaćena u što kraćem periodu i nadam se u većem iznosu podsticaja po korisniku” – istakao je predsednik, Nebojša Arsić.

Na kraju svog obraćanja, predsednik opštine Medveđa je pozvao sve građane da uzmu učešće u kreiranju budžeta za 2020. godinu, čime bi se realnije sagledale potrebe svih meštana naše opštine.

Pogledaj takodje

Broj sklopljenih brakova manji za 2,1%, broj razvoda povećan za 9%

U Srbiji je prošle godine sklopljeno 2,1 posto manje brakova nego  u 2018., u kojoj …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *