Početna / DRUŠTVO / Podeljeni ugovori poljoprivrednicima za povraćaj uloženih sredstava u poljoprivredu

Podeljeni ugovori poljoprivrednicima za povraćaj uloženih sredstava u poljoprivredu

 

Predsednik opštine Medveđa je sa poljoprivrednicima potpisao i preostale ugovore za povraćaj sredstva uloženih u podsticanje poljoprivrede i ruralnog razvoja opštine Medveđa.
Današnjim potpisivanjem ugovora završena je podela sredstava poljoprivrednicima kao deo podsticajnih mera investiranja u fizička sredstva. Subvencije za podsticaje poljoprivredne proizvodnje potisalo je preostalih 116 vlasnika poljoprivrednih gazdinstava, tako da je ukupno 236 poljoprivrednika iskoristilo meru kojom lokalna samouprava pomaže nabavku fizičkih sredstava po programu za podsticanje razvoja poljoprivredne politike i ruralnog razvoje naše opštine po budžetu za ovu godinu.

Za meru investicije u fizička sredstva povraćaj je predviđen za nabavku mehanizacije, opreme za navodnjavanje, sadni materijal i grla stoke u ukupnom iznosu od 8.750.000 dinara. Sredstva su utrošena i konkurs je zatvoren.
Uvedena je i nova mera podrške prilikom uzimanja kredita, kojom opština plaća kamatu za poljoprivredne kredite. Za ovu meru u budžetu je predviđeno 500.000 dinara.

Pogledaj takodje

UZGOJ STOKE – Subvencije jedina šansa za opstanak ove grane poljoprivrede

Gazdinstvo porodice Mladenović iz sela Todorovca se godinama unazad bavi uzgojem stoke, a kako kaže …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *