Početna / DOGAĐAJI / Podeljeni ugovori o finansiranju omladinskih projekata preko programa „Aktiviraj se“
hotel bell

Podeljeni ugovori o finansiranju omladinskih projekata preko programa „Aktiviraj se“

U prostorijama Omladinskog kluba, danas na Međunarodni dan mladih, podeljeni su ugovori o finansiranju omladinskih projekata koji za cilj imaju promociju aktivizma i volonterizma mladih.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović ovom prilikom je istakao da je jedan od zadataka Lokalne samouprave da mladima omogući da razvijaju svoje veštine i sposobnosti.

„Preko programa „Aktiviraj se“ motivišemo mlade da urade nešto korisno za sebe i zajednicu u kojoj žive, da razvijaju svoje veštine i humanost, podstičemo društveni aktivizam mladih, budimo njihovu kreativnost, potencijale i inovativne ideje. Do sada je nagrađeno preko 2500 mladih, sa preko 65 miliona dinara. Pored novčanih nagrada, sve srednjoškolce sa teritorije grada, koji su nosioci Vukove diplome, Grad svake godine obraduje nagradnom ekskurzijom. Preko 300 vukovaca proputovalo je Srbijom, dok će još oko 100 njih sledećeg ponedeljka, 19. avugusta, krenuti u obilazak Centralne Srbije i Vojvodine – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Koordinator Kancelarije za mlade Aleksandar Stojanović istakao je da je gore pomenuti program postao prepoznatljiv u Srbiji, i da se naši mladi rado odazivaju ovom pozivu.

Nikola Pantić ispred udruženja Tomorrowle zahvalio se Gradu, gradonačelniku i Kancelariji za mlade na podršci, kao i svim učesnicima, volonterima i donatorima, iskoristivši ovu priliku da pozove sve mlade 30. avgusta u gradskom parku kako bi podržali humanitarni događaj.

Ovi porojekti se finansiraju preko programa „Aktiviraj se“ za koji je izvojeno 1,5 miliona dinara. 13 projekata je ispunilo uslove konkursa. Od 2015. kada se započelo sa ovom praksom do danas podržano je 60 projekata sa preko 5,5 miliona dinara.

Pogledaj takodje

U Lebanu održana 9. vanredna sednica opštinskog štaba za vanredne situacije

U Lebanu je danas održana deveta vanredna sednica opštinskog Štaba za vanredne situacije opštine Lebane, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *