Home / DRUŠTVO / Podeljeni paketići i vaučeri za decu obolelu od raka
hotel bell

Podeljeni paketići i vaučeri za decu obolelu od raka

Studio obrazovanja “Znanje pet” je povodom novogodišnjih i božićnih praznika organizovao podelu paketića deci oboleloj od karcinoma. Pored paketića, za mališane je priređena pozorišna predstava pod nazivom “U susret Novoj godini – zajedno”.

Predstavu su izveli polaznici kursa glume, koji se organizuje u Studiju obrazovanja “Znanje pet”.

“Cilj nam je bio da novogodišnju čaroliju prenesemo i mališanima obolelim od ove teške bolesti, da se ovde družimo sa njima, da razmenimo emocije, da ih razveselimo. Tekst predstave napisali su naši mali glumci jer u okviru časova glume radimo na promociji lepog govora i pisanja. Tako da su ove devojčice inspirisane predstojećim praznicima napisale tekst predstave pa nije bilo teško podeliti uloge. Pored učenja glume, mi se trudimo da ukažemo deci koliko je važno kvalitetno provođenje slobodnog vremena kroz kreativne radionice jer ona tako grade samopoštovanje i samopouzdanje, a ovog puta pokazuju i humanost”, kaže Jasmina Mitrović, edukator u ovoj školi.

Pored paketića, deca su dobila vaučere za besplatno pohađanje časova engleskog jezika, koji važe i za ostalu decu iz porodice.

“Kolega Saša Cvetković časove engleskog jezika drži učenicima i odraslim polaznicima, dok ja radim sa predškolcima. S obzirom da oni ne znaju da pišu, mi engleski jezik učimo kroz pesmu, igru i glumu. Važno je da časovi za najmlađe polaznike budu što zanimljiviji jer deca na taj način lakše uče, brže usvajaju reči i bogate svoj rečnik, zapravo kroz igru oni sa lakoćom veoma ozbiljno uče ”, kaže Tatjana Rajković, filolog za engleski jezik i književnost.

Ovaškola je nedavno dobila priznanje za inovativno izučavanje stranih jezika, a priznanje je stiglo i za čuvanje kulturne baštine vlasotinačkog kraja.

Miljana Išljamović je iskoristila ovu priliku da najavi prvi međunarodni festival za decu u oblasti literarnog stvaralaštva pod nazivom “Svako je dete ukras planete”.

Izvor: kcvlasotince.rs

Check Also

Koji su vitamini potrebni vašem organizmu, saznajte od lekara online

Foto: pixabey  Leto nam donosi sunčane dana koje provodimo na otvorenom, zato uglavnom mislimo da …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *