Home / DRUŠTVO / Počinje sa radom besplatna škola rukometa: “Dubočica“ i “Meteor“ na zajedničkom zadatku
hotel bell

Počinje sa radom besplatna škola rukometa: “Dubočica“ i “Meteor“ na zajedničkom zadatku

Pod sloganom “Talenat nema cenu“, dva kluba će za osnovce organizovati besplatnu školu rukometa, sa idejom da se kod dece podigne interesovanje za ovaj sport, a za “Dubočicu“ obezbedi kvalitetna igračka baza.

Ideja se rodila prošle godine, ali tek danas su predsednik Rukometnog kluba “Dubočica“, Srboljub Nešić i direktor RK “Meteor“, Dragan Monja Mitrović, potpisima verifikovali Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji.

– Imam zadovoljstvo da objavim početak rada besplatne škole rukometa, koju će voditi profesor Mitrović i njegov saradnik Stefan Milošević. Pandemija nas je poremetila, inače bi ova zamisao zaživela još lane, jer je rukometu potrebna promocija, a “Dubočici“ izvorište talentovanih igrača, koji će stasavati kroz lige mlađih kategorija, kaže direktor Aleksandar Šegi Marinković.

Besplatna škola rukometa namenjena je osnovcima od 7 do 12 godina, koji će biti podeljeni u dve starosne kategorije, a radiće se u Školi “Josif Kostić“, ponedeljkom, utorkom i četvrtkom u 18 sati.

– Sa decom ćemo raditi kolega Stefan Milošević i ja, a upis počinje 1. septembra. “Dubočica“i “Meteor“ sarađuju već godinama, ali od danas ćemo i nastupati skupa, pod jednim imenom. Tu, pre svega, mislim na ligu mini rukometa, pionirska, kadetska i juniorska takmičenja. Očekujem da će interesovanje biti veliko, ali spremni smo da prihvatimo svu decu, da ozbiljno radimo i prenesemo svoja znanja. Verujem da ćemo iz kvantiteta izvući kvalitet, a nadam se i čitavim generacijama talentovanih igrača, kako je to bilo ranije.

Bratislav Mikić, trener podmlatka u Rukometnom klubu “Dubočica“ zna da se kvalitet i snaga jednog sportskog kolektiva mere kroz mlađe kategorije:

– Od prošle godine vodim pionirsku selekciju “Dubočice“, koja je lane izborila plasman u Super ligu. Malo nam je nedostajalo da ostvarimo istorijski uspeh, ali smo bili i jedna od najmlađih ekipa. Imamo i drugu ekipu “Dubočice“,koja kvalitetno radi i prošle godine je bila treća u Srpskoj ligi, grupa istok. Znači, sa mlađim kategorijama se vrlo ozbiljno radi, a od besplatne škole rukometa očekujem da promoviše ovaj sport i privuče pažnju velikog broja dece.

Uprava “Dubočice“ obezbedila je sredstva za organizaciju škole, a zahvalnost za ustupljene termine, Školi “Josif Kostić“ će izraziti kroz rekonstrukciju i opremanje dve svlačionice.

Check Also

Još jedna manifestacija „Muzeji za 10“ je za nama

U proteklih sedam dana posetioci Narodnog muzej u Leskovcu imali su priliku da besplatno posete …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.