hotel bell

Početak gradnje državnog vrtića u naselju Stara stočna pijaca, “koči“ samo saglasnost Ministarstva prosvete

Naselje Stara stočna pijac

To je danas potvrdio gradonačelnik Goran Cvetanović, odgovarajući na pitanje novinara dokle se stiglo sa pripremom za izgradnju dugo najavljivanog objekta

Razočaran što, kako je rekao, interesovanje preduzetnika za otvaranje vrtića nije veće, jer se radi o isplativom poslu, pošto grad subvencioniše 80 posto od cene boravka, Cvetanović je dodao da lokalna samouprava nije odustala od izgradnje namenskog objekta u naselju Stara stočna pijaca:

– Mi smo završili svoj deo posla. Imamo novac, imamo projekat i pribavili smo sve dozvole i gotovo sve saglasnosti. Čekamo potpis još samo ministra prosvete, pa smo u tom smislu nedavno kontaktirali našeg sugrađanina Žikicu Nestorovića i zamolili ga da svojim autoritetom malo “da na brzini“ čitavom postupku. Sve ostalo je spremno, ali kad me kritikuju na ovu temu, moram da podsetim da su vrtići u naselju Kumalak, na Hisaru i u Mesnoj zajednici “Moše Pijade“, otvoreni u naše vreme, a ideja o izjednačavanju državnog i privatnih vrtića po pitanju subvencija, lično je moja.

Broj novorođene dece u leskovcu je, poslednjih godina, gotovo konstantan. Ne raste, ali što je još važnije, ne opada, što znači da će nam vrtići i dalje biti potrebni, pošto su kapaciteti državnog i nekoliko privatnih vrtića već popunjeni, rekao je Cvetanović, dodajući da je grad finansijski spreman da subvencioniše boravak predškolaca u privatnim vrtićima, koliko god da ih bude.

Check Also

Tri nova kabineta u Trgovinsko-ugostiteljskoj školi su produkt učešća u brojnim projektima: Sve je spremno za početak rekonstrukcije

Projekat za rekonstrukciju školske zgrade, vredan 190 miliona dinara je gotov, sve dozvole su pribavljene …

Оставите одговор