hotel bell

Ministarstvo kulture finansiralo digitalizaciju legata „Nikolaj Timčenko“ u Leskovcu

Zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture digitalizovan je legat filozofa, književnog kritičara, esejiste i novinara Nikolaja Timčenka koji se nalazi u Narodnoj biblioteci “Radoje Domanović” u Leskovcu.

Na ovaj način je umnogome uvećana vrednost kulturnog nasleđa Leskovca i okoline. Sa stanovišta nauke i istraživačkog rada, Legat je izuzetno dragocen, pošto predstavlja brižljivo formiranu biblioteku primarne i sekundarne literature, u okviru specifičnih oblasti za koje se Timčenko interesovao.

Razgledajući fond, ljubitelji pisane reči otkrivaju unutrašnji svet i zanos stvaraoca, a ujedno imaju mogućnost da identifikuju izvore i uticaje na njegovo stvaralaštvo, kao i da delo legatora sagledaju u književnom, naučnom i kulturnom kontekstu.

Check Also

Nebojša Stefanović posetio Leskovac: Vaš grad uvek ostvaruje impresivne rezultate i s pravom ste jedan od pet najboljih odbora u Srbiji

Gradski odbor Srpske napredne stranke Leskovac, posetio je član Predsedništva Nebojša Stefanović.Zajedno sa predsednikom GrO …

Оставите одговор