Početna / DRUŠTVO / Počeo sa radom Kol centar za prijavu za vakcinaciju – On line više od 200.000 prijava
Bilbordi

Počeo sa radom Kol centar za prijavu za vakcinaciju – On line više od 200.000 prijava

Jutros u 8 sati počeo je sa radom Kol centar, tako da građani mogu da se prijave za vakcinaciju i putem telefona 0800 222 334.

I dalje je otvorena mogućnost prijave preko portala www.euprava.gov.rs preko koje se do sada za vakcinaciju protiv Covida 19 prijavilo više od 200.000 ljudi.

Danas počinje vakcinacije građana koji su se prijavili preko portala. I u voom slučaju će biti poštovani prioriteti, pa će danas početi vakcinacija više od 1.000 ljudi starijih od 75 godina koji su prijavili preko sajta E Uprave.

Prilikom prijave za vakcinaciju građani ostavljaju svoj matični, i kontakt telefone, a registracija ne znači i saglasnost za primanje vakcine. Građani mogu da se opredele za jednu od 5 ponuđenih vakcina, s tim što su do sada u Srbiju stigle samo nemačko-američka (BioNTech-Pfizer) i ruska (Sputnik V) vakcina. U toku je procedura i do kraja meseca bi u Srbiju trebalo da stigne i kineska (Sinofarm) vakcina, dok su ugovorima obezbeđene i vakcine američkog proizvođača Moderna i britanska Astra Zeneka, ali one još uvek nisu odobrene u Srbiji.

Pogledaj takodje

Krizni štab danas o vakcinaciji i radu ugostiteljskih i trgovinskih objekata – Vesić traži produžetak radnog vremena do 22 sata

Danas će u Begradu biti održana sednica Kriznog štaba Vlade Republike Srbije na kojoj će …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *