Počelo Leskovačko leto: Na otvaranju mažoretkinje, trubači i folklor

Leskovačke letnje festivale, tradicionalno defileom otvaraju mažoretkinje, praćene bleh orkestrom Isidora Zećirovića, pa su i ove godine, prošetale Bulevarom, praćene aplauzima okupljenih sugrađana.

One su svojim nastupom najavile i ceremoniju otvaranja, na kojoj se Leskovčanima najpre obratio direktor Turističke organizacije, Nebojša Kocić:

– Pripremili smo zanimljiv i šarenolik program, namenjen svim generacijama. Biće dečjih i predstava za odrasle, baletskih nastupa, koncerata ozbiljne, zabavne i narodne muzike. Imamo predtakmičenje za Prvu harmoniku Srbije, takmičenje mladih saksofonista, književne i glumačke večeri. Prvi put, posle 16 godina, u rodnom gradu će nastupiti Katarina Živković, koja je prilikom dogovora bila vrlo korektna. Posebno ističem Vidovdansko veče, u porti Saborne crkve u Rudaru. Budite sa nama i narednih dana i uverićete se u kvalitet pripremljenog programa. Posebnu zahvalnost dugujemo gradu Leskovcu, institucijama kulture, medijskim pokroviteljima i svim sponzorima manihestacije.

Gradska većnica, Jelena Stanković, poželela je sugrađanima da naredne dve nedelje uživaju u ponuđenim sadržajima:

– Ova manifestacija ima dugu tradiciju, označava početak leta i raspusta. I ove godine je program bogat i raznovrstan, od sporta do kulture, pripreman sa ciljem da se publika zabavi, relaksira, uživa u dobroj muzici i nastupima uglavnom domaćih umetnika svih generacija.

Pošto je i zvanično Festival proglašen otvorenim, program je mogao da počne. Publika je gromkim aplauzom pozdravila bleh orkestar Isidora Zećirovića iz Bojnika, trubački ansambl sa kojim Turistička organizacija dugo sarađuje i koji je na ovoj manifestaciji praktično sazrevao.

Potom je na scenu izašao seniorski, pa pionirski ansambl KUD-a ”Lemind”, predstavljajući se spletom igara iz Srbije.

Glavni sponzor Letnjih festivala je Kompanija ”Zepter”, na čijem štandu, posetioci svake večeri mogu da popune kupon i uzmu učešće u nagradnoj igri sa zanimljivim nagradama. Imena dobitnika biće izvučena poslednjeg dana Karnevala.

Leskovačko leto traje do 1. jula.

Check Also

SLIŠANE – Selo sa bogatom istorijom i prirodnim lepotama

Slišane, malo selo u Srbiji, smešteno u opštini Lebane u Jablaničkom okrugu, predstavlja pravu riznicu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *