Počeli razgovori o izgradnji i četvrte Yurine fabrike u Leskovcu

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović najavio je na današnjoj konferenciji za medije sa ambasadorom Jućne Koreje mogućnost otvaranja i četvrte Yurine fabrike u Leskovcu.

Predstavnici Yure potvrdili su na konferenciji da će u novoj fabrici koja će biti otvorena ove godine biti više od 500 novih radnih mesta.

Otvaranje još jednog, četvrtog po redu pogona u Leskovcu zavisi od tržišta ali i kvaliteta proizvoda koji stižu iz Leskovca.

Gradonačelnik Leskovac je najavio da će uraditi sve što je potrebno da do te investicije dođe, ali je istakao kako to nije obećanje da će nova, četvrta fabrika sigurno biti izgrađena.

-I nešto što je izuzetno pozitivna vest na kraju našeg sastanka, dogovorili smo se da po završetku izgradnje treće fabrike Yura koja će biti završena u toku tekuće godine potpišemo ugovor da u narednom periodu od dve godine damo prostor Jugeksrpesa za izgadnju eventualno četvrte fabrike kompanije Yura. Uz zahvalnost za sve donacije i za 2300 radnih mesta koje su otvorili u našem gradu mi ćemo u svakom slučaju ispoštovati ugovor koji ćemo potpisati i da u vremenu od dve godine da taj prostor ne prodajemo nego da bude rezervisan za četvrtu fabriku Yura. Nadam se da će doći do realizacije ali smo smatrali da je zbog efikanosti, zbog boljeg pozitivnog poslovnog bilansa potrebno da sve četiri fabrike budu u komunikaciji jer se smanjuju troškovi i grad Leskovac će zbog svega što je kompanija Yura uradila za naše radnike i za naš grad u narednom periodu sigurno čuvati taj prostor za novu kompaniju. To znači, prevedeno na naš prepoznatljiv jezik da ćemo dve godine čekati i sigurni smo da će doći do realizacije. U slučaju da ne dođe do realizacije mi ćemo taj prostor prodati. Ja sam uvek eksplicitan i ono što kažem to znači da smo se upravo u tom trenutku o tome dogovorili – naglasio je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Check Also

U Leskovcu rođeno šest beba u jednom danu

U porodilištu Opšte bolnice Leskovac u prethodna 24 časa rođeno je šest beba. Leskovac je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *