Početna / DOGAĐAJI / Počeli radovi na rekonstrukciji OŠ „Vasa Pelagić“
hotel bell

Počeli radovi na rekonstrukciji OŠ „Vasa Pelagić“

U OŠ „Vasa Pelagić“ počeli su radovi na rekonstrukciji ovog objekta kako bi sve bilo spremno za 1. septembar i predstojeću zimu.

Radove finansira EU preko razvojnog programa EU Pro a urediće se celokupni objekat i energetska sanacija. Ova ustanova izgrađena je davne 1918. godine i u nju je etapno ulaganao. U prethodnom periodu zamenja je ograda, stolarija, sportski teren, kotlovi za grejanje.

Radove je obišao gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, koji je ovom prilikom istakao da ova ustanova i njeni učenici zaslužuju najbolje uslove s obzirom na rezultate koje postižu.

„Obnova škole podrazumeva renoviranje fasade, krova, trotoara, toaleta, što će unaprediti energetsku efikasnost i tako doprineti smanjenju troškova koji su potrebni za održavanje ovakve škole. U prethodnom periodu renovirali smo brojne škole a taj trend nastavićemo i dalje – istakao je gtradonačelnik Cvetanović.

Direktor škole Aleksandar Cincar Janković, izrazio je ogromno zadovoljstvo što se danas kreće sa radovima koji će unaprediti kako izgled tako i kvalitet vaspitno – obrazovnog rada.

„Ovi radovi imaju višestruku vrednost kako za učenike tako i za nastavnike i u mnogome će olakšati odvijanje nastave. Ovu priliku bih iskoristio da se zahvalim Gradu Leskovcu koji nas podržava. Naša škola će od prvog septembra osim lepšeg izgleda biti i pokrivena brzim internetom, a u planu imamo i da pokrenemo kabinetsku nastavu i elektronske dnevnike – kazao je direktor Aleksandar Cincar Janković.

Radove izvodi AD Standard i Sistem gradnja iz Leskovca , rok za završetak radova je 75 dana a njihova vrednost je 218.000.000 evra, 150.000.000 koje ulaze EU Pro i 68.000 Grad Leskovac.

Pogledaj takodje

Dečje odeljenje leskovačke biblioteke i zvanično otvoreno nakon rekonstrukcije

U građevinske radove, nabavku polica, nameštaja i opreme uloženo je milion i 4oo hiljada dinara …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *