Početna / DOGAĐAJI / Počeli radovi na rekonstrukciji dečjeg vrtića „Bambi“
Dionis Restoran

Počeli radovi na rekonstrukciji dečjeg vrtića „Bambi“

U dečjem vrtić „Bambi“ u Leskovcu danas su počeli radovi na adaptaciji i rekonstrukciji objekta. Trenutno je u toku sanacija krovne konstrukcije ovog objekta, a nakon toga će uslediti zamena stolarije i sanacija fasade.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović istakao je ovom prilikom da je investiranje u kvalitetno predškolsko vaspitanje i obrazovanje predstavlja jednu od najboljih i najvažnijih investicija svakog društva.

„Lokalna samouprava prepoznaje značaj i važnost predškolskih ustanova zato što vrtić predstavlja mesto u kom buduće generacije prave prve korake ka našem društvu. Mi nastojimo da deci omogućimo najbolje moguće uslove za rast i razvoj . Deca su naše sutrašnje sudije, i tek kada oni budu na našim mestima videćemo koliko smo bili uspešni. Ako budemo imali sreće naši potomci će nas prevazići. Iz tog razloga, mi pravimo velike i konstantne napore da stvorimo uslove u kojima će svako dete moći da postane najbolja verzija sebe.“

Zamenik direkotra PU „Vukica Mitrović“, Marija Rakić iskoristila je ovu priliku da obavesti roditelje će u toku rekonstrukcije deca koja pohađaju ovaj vrtić biti prebačena u vrtić „1001 radost“.

Sredstva za realizaciju ovog projekta je obezbedilo Ministarstvo bez portfelja zaduženo za demografiju i populacionu politiku, i iznose oko 6 miliona dinara. Izvođač radova je „Sistem SNL graditelj“ iz Leskovca i „KIM TIM“ iz Pirota.

Grad Leskovac je ove godine za rad Predškolske ustanove „Vukica Mitrović“ planirao iznos od 281 milion dinara, a od ove godine po prvi put će podržati i poslovanje privatnih vrtića sa 5 miliona dinara.

Pogledaj takodje

Postani i ti deo programa #VolonteriNaMreži

Mladi istraživači Srbije su zajedno sa UNICEF-om Srbija pokrenuli program onlajn volontiranja “Volonteri na mreži“ namenjenog mladima. Ovo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *