Početna / DRUŠTVO / Počeli radovi na rasteretnom kanalu Tulovske reke

Počeli radovi na rasteretnom kanalu Tulovske reke

Radovi na rasteretnom kanalu Tulovske reke kao i radovi na zaštitnim nasipima i pristupnim putevima, počeli su juče.

Radove je obišao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je ovom prilikom istakao da će ovaj dugogodišnji problem Tulovske reke konačno biti rešen.

„ Ovo je kapitalni projekat o kome su mnogi sanjali, a mi imali tu sreću da decembra prošle godine počnemo pregovore o njemu, i kao što vidite, posle godinu dana napornog rada, mnogih razgovora, saglasnosti, dozvola, krenuli sa radom. Investicija nije mala, 45 miliona dinara, od toga 20 miliona JVP „Srbijavode“, 25 miliona Grad Leskovac. Radi se o dugogodišnjem problemu Tulovske reke na kom se intenzivno radi. 2400 metara je potrebno da se napravi rastretni kanal da bi se sva okolna sela rasteretila, da meštani mogu da bezbedno spavaju, da budu mirni jer je mogućnost poplave svedena na minimum. To znači da će u dužini od 2400 metara biti napravljen potpuno novi kanal koji će moći da primi velike količine vode koju vodi pravo do Morave. Rok za izvođenje radova je 7 meseci, nadam se da će vremenski uslovi dozvoliti da to uradimo brže i kvalitetnije. Ponosan sam na to što radimo i što uspevamo da dugogodišnje probleme meštane ovog kraja rešimo za vek i vekova- istakao je Cvetanović.

Jovan Cvetković, direktor GP „Mehanizacija“ Vlasotince, preduzeća koje izvodi radove, kazao je da se pored kanala rade i zaštitni nasipi i putevi.

„Mene raduje što smo danas krenuli sa poslovima, radi se o kanalu dužine 2,4 km, dno kanala je 4 metara, širine 16 metara. Pored kanala, mi radimo i 2 zaštitna nasipa sa obe strane i pristupne puteve. Pored toga što radimo, obezbeđujemo i odbranu od poplave, tako da je ovo potpuno bezbedan projekat. Ovim kanalom ne štitimo samo okolna sela, već i Ančiki i Bratmilovce jer kanal Tulovske reke višak vode odvodio do kanala Bare i bilo je ogromnih poplava u tom delu. Više neće biti poplava u Leskovcu, a ja se nadam da ćemo se za tri meseca naći ovde kako bismo otvorili kanal kojim treba da se ponosi Leskovac.“

Pogledaj takodje

SRBIJA U RITMU EVROPE: Talentovana deca iz Medveđe predstavljaju Bugarsku na predstojećem takmičenju

U kabinetu predsednika opštine Medveđa organizovan je prijem za decu koja će opštinu Medveđa predstavljati …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *