Home / DRUŠTVO / POČELE PRIJAVE za upis u MATEMATIČKO ODELJENJE za nadarenu decu u OŠ „Vuk Karadžić“ u Leskovcu
hotel bell

POČELE PRIJAVE za upis u MATEMATIČKO ODELJENJE za nadarenu decu u OŠ „Vuk Karadžić“ u Leskovcu

Osnovna kola „Vuk Karadžić“ dobila je odobrenje Ministarstva prosvete da pokrene proceduru upisa učenika u „matematičko odeljenje“.

Prijava nadarene dece za upis u 7. razred u odeljEnje za nadarene učenike počela je danas, 10. juNa i trajaće do 15. juna. Roditelji i učenici prijave mogu da podnesu u školi „Vuk Karadžić“.

Ova leskovačka škola upisaće 6. generaciju učenika u odeljenje koje je vrlo brzo pokazalo svu ne samo opravdanost svog postojanja, već i nasušnu potrebu u vremenu kada se školstvo i obrazovanje menjaju velikom brzinom.

Prethodnih godina, osim učenika OŠ „Vuk Karadžić“ u matematičo odeljenje u 7. razredu upisivala su se deca iz gotovo svih škola sa teritorije Leskovca i Jablaničkog okruga.

U školi „Vuk Karadžić“ s ponosom ističu da su učenici prethodnih generacij aosvajali brojne nagrade na republičkim takmičenjima, i to ne samo iz matematike, već iz gotovo svih predmeta, što potvrđuje opravdanost termina da je reč o odeljenju za nadarene učenike.

Prethodne generacije su bez ikakvih problema upisivale srednje škole po izboru, odnosno svoje prve želje. Poseban uspeh imali su prilikom upisa na smerove gde se traže posebni prijemni ispiti, poput IT odeljenja Gimnazije Leskovac gde je prošle godine 6 od 20 upisanih učenika bilo upravo iz matematičkog odeljenja OŠ „Vuk Karadžić“.

Budući učenici 7. razreda matematičkog odeljenja će prijemni isput polagati 27. juna.

Check Also

Detaljna kontrola ispravnosti autobusa koji prevoze decu na utakmicu Srbija – Švedska

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će pripadnici Uprave saobraćajne policije, u …

Оставите одговор