hotel bell

Počela dogradnja vodovodne mreže u Ohridskom naselju

U Ohridskom naselju u Leskovcu, u Mesnoj zajednici “Veternica”, u toku je dogradnja vodovodne mreže, sa izvođenjem radova na priključku u Vlajkovoj ulici.

Vrednost ugovora je 3 miliona 100 hiljada dinara, investitor je leskovačka Direkcija za urbanizam i izgradnju.Radove, koji će biti završeni za 60 dana, izvodi grupa izvođača “Investprodukt” iz Lebana i “Jugogradnja” iz Bojnika.

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, koji je danas posetio Ohridsko naselje, istakao je značaj ovog projekta za meštane, koji su do sada imali velike probleme sa vodosnabdevanjem.

Iako žive u neurbanom naselju, stanovnici ovog dela grada zaslužuju da imaju kvalitetnu vodu za piće, na šta čekaju već 30 godina. Prethodna vlast je, na ovoj lokaciji, postavila vodovodne cevi, ali da se radilo bez projekta i neophodne dokumentacije, izjavio je gradonačelnik. Ovi radovi su još jedna potvrda da se hvatamo u koštac sa problemima koje su mnogi pre nas zaobilazili, i zato smo naročito ponosni na ovakve projekte. Sada će, za nepuna dva meseca, na česmama u “Ohridskom naselju” poteći voda pod normalnim pritiskom, dodao je Cvetanović.

On je najavio da će u toku ove godine biti zamenjena mreža u Veterničkoj, ulici Vidoja Smilevskog, Borivoja Kocića, Zejnela Ajdinija, Gavrila Principa, Đure Đakovića. Proleterskoj, delu Bulevara Oslobođenja, na Trgu Revolucije, delu Niške i u Pešačkoj ulici. Osim u gradskim ulicama, biće izgrađano i 8 kilometara vodovodne mreže od Zelene zone do Živkova, kao i 5 kilometara razvodne mreže u Živkovu i Donjem Živkovu.

A. Jovanović

Check Also

Promocija knjige “Iznad oblaka” 28. novembra u leskovačkoj Biblioteci

U utorak, 28. novembra 2023. godine u 18.00 časova Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu …

Оставите одговор