Počela rekonstrukcija kapele na Špitaljskom groblju, ove godine nove staze na oba leskovačka groblja

Na leskovačkom Špitaljskom groblju u toku su radovi na rekonstrukciji kapele, a očekuje se da će radovi biti završeni do Zadušnica.

Direktor JKP Komunalac Vladimir Sinadinović u razgovoru za Dnevnik Juga kaže da su planirana sredstva u iznosu od 8 miliona dinara koja predstavljaju dotaciju Grada Leskovca.

– U toku je adaptacija i rekonstrukcija kapele na Špitaljskom groblju i očekuje da svi radovi budu završeno pre Zadušnica. U planu je zamena stolarije, uređene unutrašnjosti i fasade. Planiramo i uvođenje struje koje do sada nije bilo i to preko solarnih panela. Očekujemo i završetak javne nabavke kojus sprovodi Odeljnje za javne Gradske uprave čiji je predmeti adaptacija 900 metara staza na Špitaljskom i Svetoilijskom groblju. Staze će biti asfaltirane, a tamo gde je teren nepristupačan u planu je postavljanje behaton ploča. Na Špitaljskom groblju će biti uređena glavna i tri bočne staze, a ostali deo posla planiran je za Svetoilijsko groblje i to bočne staze koje izlaze na urađenu obilaznicu oko groblja – rekao je za Dnevnik Juga direktor JKP Komunalac Vladimir Sinadinović.

Na naše pitanje o planovima za završetak kompletne obilaznice oko Svetoilijskog groblja, Sinadinović kaže da će ova velika investicija Grada Leskovca biti završena nakon rešavanja svih imovinsko pravnih odnosa na pravcu buduće kompletno asfaltirane obilaznice.

Check Also

GRDELIČKA REGATA: Tradicionalni spust niz Južnu Moravu

Danas je održana tradicionalna Grdelička regata, dobro poznata manifestacija koja donosi spust čamcima i improvizovanim …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *