hotel bell

Počela prodaja ulaznica za koncerte Električnog Orgazma u Nišu, Leskovcu, Vranju i Pirotu

Jedna od najpoznatijih jugoslovenskih rok grupa „Električni Orgazam“ kreće na veliku turneju povodom izlaska novog albuma “Gde smo sad?”.

Turneja ovog kultnog benda kreće sa juga Srbije i za sada su zakazana četiri koncerta, a njihov raspored je sledeći:

15. Decembar – Pirot ( klub Tvrđava)
16. Decembar – Niš (klub Feedback)
21. Decembar – Vranje (klub Darkwood)
22. Decembar – Leskovac (Tesla bar)

Nakon ovih koncerata, bend će nastaviti turneju po celoj zemlji, ali i regionu, Evropi i svetu.

Album “Gde smo sad?” donosi mešavinu roka i bluza, sa upečatljivim tekstovima i prepoznatljivim vokalima Srđana Gojkovića Gileta i Ljube Đukića, koji slušaoca neminovno navodi na sve raznovrsne faze ovog kultnog beogradskog sastava.

Frontmen Srđan Gojković Gile o ovom izdanju govori:”Veoma smo zadovoljni ovim albumom. Radili smo na njemu više od pet godina. Zadovoljni smo i ponovnom saradnjom sa kućom Mascom, s kojom smo ranije radili na albumima “Breskve u teškom sirupu” i “New Wave”.

Prema Giletovim rečima, s vremena na vreme svi treba sebi da postavimo pitanje gde smo sad, u ovom trenutku, u našim životima jer – kako Gile kaže – isuviše često boravimo u prošlosti ili budućnosti, a retko smo u sadašnjem trenutku. Uvek su me inspirisala različita iskustva kroz koja prolazim u životu. Tako je i sad. Kako neprestano prolazimo kroz različite promene tokom života, tako se i inspiracija menja“,naveo je Gile i dodao: Gde smo zaista sad je pitanje koje bi trebao svako pojedinačno sebi da postavi, ja zaista nemam odgovor.

Produkciju albuma potpisuje Toni Jurij sa kojim je grupa sarađivala na albumima: “Lišće prekriva Lisabon” (1982), “Les Chansones Populaires” (1983) i “Kako bubanj kaže” (1984). Muziku su pisali Branislav Petrović Banana, Ljubomir Ðukic Ljuba i Gile dok je tekstove, kao i obično, pisao Gile. Blagoje Nedeljkovic Pače i Zoran Radomirović Švaba priključili su se i odsvirali sjajno svoje deonice. Što se vizualnog identiteta tiče, Tanja Mirković, sa kojom bend sarađuje prvi put, uradila je odličan omot dok je Goranka Matić zaslužna za fotografije.

Pored nekoliko pesama sa novog albuma, Električni Orgazam će na koncertima u Pirotu, Nišu, Vranju i Leskovcu naravno odsvirati i sve svoje hitove iz skoro 40 godina duge karijere.

Interesovanje za koncerte Električnog Orgazma na jugu Srbije je veliko, a ulaznice se mogu kupiti na sledećim prodajnim mestima:

Pirot: Knjižare Verdi (Knjaza Miloša 75 i Slavonska 7B/2), kao i pozivom na broj 0641799767 (Vladimir)

Niš: Vintage shop ( Davidova 9)

Vranje: Klub Darkwood (Zmaj Jove 28) i Tobacco Store (Partizanska bb)

Leskovac: Tesla Bar (Bulevar Oslobođenja 92)

Check Also

U petak i subotu polaganje probnog završnog ispita

Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će učenici osmog razreda osnovne škole …

Оставите одговор