Početna / DRUŠTVO / Počela jesenja sadnja četinara, lišćara i dekorativnog šiblja u Leskovcu, Vučju, Grdelici i Predejanu

Počela jesenja sadnja četinara, lišćara i dekorativnog šiblja u Leskovcu, Vučju, Grdelici i Predejanu

U okviru jesenje sadnje, za koju je iz gradskog budžeta ove godine izdvojen iznos od preko 930 hiljada dinara, u toku su radovi na više lokacija u gradu.

Krenulo se sa sađenjem lišćara, četinara i dekorativnog šiblja i to na teritoriji Leskovca, Vučja i Grdelice i Predejana.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović je sa direktorom JP „Urbanizam i izgradnja“ Novicom Nikolić obišao pomenute radove.

Sadnja će biti obaljena na sledećim lokacijama: u Centralnom gradskom parku, na Bulevaru Oslobođenja, u ulici Stojana Ljubića, ulici JMBG, na parkingu u ulici Kralja Petra, na Bulevaru Nikole Pašića, u ulici Cara Lazara, skver u ulici Babički Odred, u ulici Mlinska, park Kralja Petra Prvog, park 9. Jugovića, zelene površine u naselju Dubočica, novoformirane zelene površine na hipodromu, zelena površina na parkingu Legas, park Bambi, novoformirane zelene površine kod sportske hale „Partizan“, u ulici Beogradska, dopuna žardinjera na Bulevaru Oslobođenja četinarskim i lišćarskim dekorativnim šibljem.

U Vučju su zasađene drvoredno sadnice lišćara u Centralnom parku (put prema Miroševcu).

U Grdelici je oplemenjena zelena površina u centru, kod fontane sadnicama četinarskog i lišćarskog šiblja, a u Predejanu je u crkvenom dvorištu zasađen drvored leske pored puta i zamenjene suve sadnice tuje novim.

Materijal je nabavljen iz rasadnika „GREEN IN“ iz Novog Sada.

Pogledaj takodje

U leskovačkom Respiratornom centru preminule još tri osobe

Prema poslednjim podacima iz Kovid bolnice Leskovac, u ovoj ustanovi je trenutno hospitalizovano 104 pacijenata. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *