Pobratimili se Leskovac i Strumica

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i gradonačelnik opštine Strumica, Kostadin Kostadinov potpisali su sporazum o bratimljenju. Prijateljski odnosi između našeg grada i opštine iz Severne Makedonije održavaju se godinama unazad, a sada je saradnja ozvaničena.

Sporazum je potpisan sa ciljem jačanja prijateljskih veza između dva naroda na ekonomskom, naučno-tehničkom i kulturnom planu, a na osnovu ravnopravnosti i uzajamnih interesa. Strane u sporazumu će promovisati razvoj međusobne saradnje, razmene informacija, inicirati stvaranje ekonomskih, kulturnih, naučnih i sportskih veza između lokalnih vlasti, preduzeća, ustanova, javnih, kulturnih, obrazovnih i umetničkih organizacija.

Gradonačelnik Cvetanović i gradonačelnik Kostadinov su izrazili zadovoljstvo zbog potpisivanja sporazuma i poručili da je to samo korak ka jačanju prijateljstva i da će saradnja i ubuduće biti nastavljena.

„Naše prijateljstvo je jako. Konstatno održavamno komunikaciju i današnji sporazum je samo učvrstio već stabile veze koje negujemo“ – zaključili su.

Potpisivanjem sporazuma sa Strumicom Leskovac je nastavio da neguje odnose sa bratskim gradovima kako u Srbiji, tako i inostranstvu. Kao grad koji je okarakterisan od strane Fajnenšel tajmsa kao najprivlačniji za investitore, svoje pogodnosti predstavlja šoroko na svetskoj mapi radi dodatnog unapređenja privredne klima.

Podsetimo, pored Strumice, Leskovac među svojim bratskim gradovima i opštinama ima još 15 lokalnih samouprava iz čitavog sveta.

Check Also

Istraživanje otkriva da snažni motori čine automobile podložnije nesrećama

Novim vozačima obično se savetuje da kupe jeftin automobil sa malim motorom kako bi stekli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *