Početna / DRUŠTVO / POBEDIMO RAK Više od 200 analiza i 130 prijavljenih za preventivne kardiološke preglede

POBEDIMO RAK Više od 200 analiza i 130 prijavljenih za preventivne kardiološke preglede

U organizaciji Opšte bolnice Leskovac danas je nastavljena akcija besplatnih lekarskih pregleda.

U internističkoj ambulanti Doma zdravlja Leskovac lekar specijalisti iz Opšte bolnice pregledaju građane od 8 časova, a akcija traje do 16 časova.

Tok akcije i danas su ispratili dr Berislav Vekić, državni sekretar Ministarstva zdravlja i dr Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.

-Nastavljamo naše preventivne preglede koje organizuje Ministarstvo zdravlja zajedno sa zdravstvenim ustanovama na sekundarnom i tercijarnom nivou. Ovo je naša desetak akcija i do sada je kroz ordinacije je do sada prošlo preko 200.000 pacijenata. Pored internistističkog pregleda danas radio i analize krvi koje uz krvnu sliku trebaju da nam pokažu i eventualno prisustvo tumorskih markera. Oni će nam pomoći u otkrivanju ranog maligniteta kod žena, to je tumorski marker CA25 kao otkrivanje specifičnog antigenta za rano otkrivanje rka prostate kod muškaraca. Odziv je u Leksovcu izuzetno veliki i smatramo da su naši grašani prepozali znaaj preventivnih pregleda i mi ćemo nastaviti sa ovim aktivnostima i narednih meseci – rekao je dr Berisav Vekić, državni sekretar Minstarstva zdravlja.

U internističkoj ambulanti danas su građanima svi kardiolozi sa kojima trenutno raspolaže Opšta bolnica Leskovac.

-Opšta bolnica Leskovac i Dom zdravlja i ovoga puta su organizovali preventivne preglede. U Domu zdravlja se radi krdiološki pregledi i EKG a u bolnici se radi krv upravo zato da ni bismo pacijentima više puta uzimali krv. Do sada su kroz laboratoriju prošla 203 pacijenta, a za preglede je upisano 134 pacijenta, a do ovog trenutka pregledano 78. Odziv je fantastičan i drago nam je zbog toa jer preventiva treba da bude primarni cilj – rekao je dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice Leskovac.

Pregledi se obavljaju od 8 do 16 časova, a gužva može da nastane ukoliko svi dođu rano ujutru. Direktor Dimitrijevič je naglaso da će svi pacijenti biti pregledani, čak i ako to zahteva produženi rad lekara.

Pogledaj takodje

IZBORI 2020: Saopštenje grupe građana „Za Leskovac zajedno“

Grupa građana „Za Leskovac zajedno“ oglasila se danas saopštenjem za javnost reagujući na tvrdnje leskovačkih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *