Home / GRADOVI / Leskovac / Plivači Dubočice završili Balkansku turneju sa 9 nacionalnih rekorda i preko 100 medalja
hotel bell

Plivači Dubočice završili Balkansku turneju sa 9 nacionalnih rekorda i preko 100 medalja

Plivači Dubočice imali su veoma zapažene nastupe u proteklih tridesetak dana na maloj Balkanskoj turneji.

„Počelo je pre nešto vise od mesec dana u Varni, Bugarska, gde su medalje osvajali Nina Stanisavljević, Iva Obradović, Petar Stanisavljević, Viktor Dimitrijević. Zatim u Sofiji, Uroš Živanović ruši nacionalne rekorde na 50 i 100 prsno za dečake do 15 godina, kao i štafeta Dubočice u sastavu Živanović Uroš, Dimitrijević Viktor, Stanković Djordje i Pavlović Darko u disciplinama 4×50 slobodno i 4×50 mešovito, takođe do 15 godina.

Sledećeg vikenda u Burgasu, Bugarska, Stanisavljević Petar osvaja dva zlata i jedno srebro, kao i vikend kasnije, ovog puta u Skoplju, gde osvaja dva zlata i dva srebra. Početkom novembra sledi veoma jak miting u Burgasu, gde naši plivači Nina Stanisavljević i Uroš Živanović ponovo pomeraju granice srpskog plivanja i postavljeju još pet nacionalnih rekorda u velikom bazenu.

Nina je u kategoriji do 18 godina oborila rekorde u disciplinama 100 delfin i 50 leđno, dok je Uroš rušio rekorde na 50 i 100 prsno za dečake do 16 godina i na 200 prsno do 15 godina.

I na kraju, ovog vikenda u Makedoniji, održan je međunarodni miting Skoplje Open, gde su naši plivači osvojili 35 medalja, ovog puta u malom bazenu. Na ovom mitingu Nina Stanisavljević je uspela da sruši još dva nacionalna rekorda Srbije za devojke do 18 godina, na 100 kraul i 50 leđno.

Sve u svemu, veoma uspešna jesen za plivački klub Dubočica i odlični pokazatelji za predstojeće državno prvenstvo koje će se održati sledećeg meseca u Beogradu.

Check Also

Veliki koncertom Zorice Brunclik završen Vinski bal, izabrane najlepše devojke i pesme na temu vina – Nagrade za najbolja vina u 4 kategorije

Proglašenjem najboljih vinara, izborom najlepših devojaka i pesama na temu vina i grožđa, vatrometom i …

Оставите одговор