Početna / DOGAĐAJI / Petar Takić – Đak generacije i oličenje idealnog gimnazijalca

Petar Takić – Đak generacije i oličenje idealnog gimnazijalca

U Gimnaziji „Stevan Jakovljević“ u Vlasotincu 103 maturanta su dobila svedočanstva o završetku školovanja. U ovoj generaciji bilo je 53 odlikaša, a među njima 20 vukovaca i 15 nosilaca specijalnih diploma.

Pre podele diploma i knjiga budućim studentima, hor je izveo akademsku himnu „Gaudeamus igitur“. U ime kolektiva škole maturantima se obratio direktor Dragiša Pop –Ilić, koji im je poželeo puno sreće u životu i radu.

Titulu đaka generacije poneo je Petar Takić 4/3, za koga njegovi profesori kažu da je oličenje idealnog gimnazijalca. Tokom četvorogodišnjeg školovanja takmičio se iz mnogih predmeta i ostvario zapažene rezultate. On ima nagrade iz hemije, istorije i psihologije. Redovno je bio među najboljima na Književnoj olimpijadi, a ove godine kao treći u Srbiji izborio je upis na Filološki fakultet u Beogradu bez prijemnog ispita. Pored recitovanja i pisanja poezije Petar je talentovan za glumu. Teško je pobrojati sve njegove uloge, a još se prepričava kako je glumio Njegoša, Ivu Andrića i Aleksu Šantića.

Kao predsednik Učeničkog parlamenta organizovao je humanitarne akcije i učestvovao je na brojnim međunarodnim forumima za mlade. Svi su saglasni da Petar Takić ima odlične predispozicije da postane odličan profesor srpskog jezika i književnosti.

„Nadao sam se tituli đaka generacije, jer sam u toku srednjoškolskog obrazovanja dosta pomogao u promociji škole kao član dramske sekcije. U toku četvorogodišnjeg perioda sam sa školom imao oko 50 javnih nastupa.Takođe, učestvovao sam na brojnim takmičenjima, pa sam na taj način i očekivao titulu. Mi smo jedna veoma jaka generacija, bilo je puno dobrih učenika, ali profesori su presudili. Iako mi titula đaka generacije ne znači mnogo prilikom upisa na fakultet, to je jedno lepo priznanje na koje ću se ponositi ceo život. Najveću zahvalnost dugujem porodici, a zatim mojoj razrednoj Veri Jović i profesorki književnosti Tatjani Milić“, rekao je Petar Takić.

Pogledaj takodje

U „Yuri“ potvrđeno još 6 slučajeva Korona virusa, ukupno zaraženo 7, oko 300 zaposlenih u obaveznoj samoizolaciji

Od 8 uzoraka zaposlenih u kompaniji „Yura“ koje su bile u direktnom kontaktu sa prvom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *