Home / DRUŠTVO / Pet miliona dinara iz budžeta grada za Protivgradne strelce
hotel bell

Pet miliona dinara iz budžeta grada za Protivgradne strelce

Strelcima protivgradne zaštite – Kukavica, danas je u Svečanoj sali grada Leskovca, uručen ugovor o finansiranju vredan pet miliona dinara.

Na današnjem uručenju ugovora, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, kazao je da grad Leskovac uvek nađe način da pomogne i da podrži strelce.

„Za period od četiri godine kupljeno je 380 protivgradnih raketa, nabavljena je HTZ oprema za 30 protivgradnih strelaca, rekonstruisano je 11 stanica i redovno je uplaćivan novac udruženju. Danas im uručujemo ugovor vredan 5 miliona dinara, a pored ove sume u tekućoj godini smo izdvojili i dodatnih 6,2 miliona dinara za protivgradne rakete i rekonstrukciju stanica dok je nabavka opreme u toku – kazao je na današnjoj konferenciji gradonačelnik Cvetanović.

U ime udruženja protivgradnih strelaca obratio se Žikica Marinković, koji je ovu prililku iskoristio da se zahvali gradu što nesebično pomaže , jer kako kaže od plate od 4.000 dinara za dvadesetčetvoročasovni rad nemože da se živi.

„Mi smo obavezni da od 15. aprila do 15. oktobra po 24 sata da radimo. Zahvaljujem se gradu Leskovcu i na doniranim raketama, daju nam po milion i po za rekonstrukciju protivgradnih stanica, 5 miliona da podelimo strelcima, a mi smo najbolji radarski centar u Srbiji i najefikasniji u zadnjih 15-20 godina sa najmanje štete a imamo najveću površinu u Srbiji.“

Check Also

Jelena Bačić Alimpić 2. decembra u Grdelici

Grdelica će 2. decembra imati priliku da ugosti spisateljicu Jelenu Bačić Alimpić, koja će promocisati …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *