Home / GRADOVI / Leskovac / Pešačka tura „UPOZNAJ SVOJ GRAD“ u nedelju 23. februara
hotel bell

Pešačka tura „UPOZNAJ SVOJ GRAD“ u nedelju 23. februara

Savet za turizam Gradskog odbora Srpske Napredne Stranke u Leskovcu, u nedelju 23. februara od 12:00 časova organizuje pešačku turu „Upoznaj svoj grad“.

Cilj akcije je da se naši sugrađani uz stručno vođenje profesionalnog vodiča upoznaju sa kulturno istorijskim znamenitostima Leskovca i da se bar na trenutak oživi sećanje na stari Leskovac. Učesnici će moći da se upoznaju sa spomenicima, institucijama, istorijskim zdanjima i crkvama koje se nalaze u centru našeg grada. Setićemo se i onih objekata i ljudi koji više ne postoje, a po kojima je Leskovac nekada bio prepoznatljiv.

Okupljanje učesnika je u nedelju u 12:00 u Gradskom parku u Leskovcu ispred spomenika Palim za otadžbinu odakle se ide u posetu muzeju (muzejske karte su obezbeđene za sve učesnike), zatim se prolazi pored Gimanzije i Pozorišta, Gradske kuće, crkve Odžaklije, crkve Sv. Trojice, Kulturnog centra i Šop Đokićeve kuće. Planirano trajanje ture je 2 do 2,5 časa.

Zbog bezbednosti učesnika akcije, broj mesta je ograničen na 30. Prijave se vrše na privatnom porukom u grupi https://www.facebook.com/events/511261626245191/

„Ponesite dobro raspoložnje, svoje priče i dođite da zajedno oživimo sećanje na našu bogatu prošlost – poručuju iz Saveta za turizam GrO SNS.

Check Also

Vodič: Kako izbeći neželjene troškove prilikom korišćenja rominga

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sastavilo je vodič za građane Republike Srbije, kako bi izbegli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.