hotel bell

Penzioneri proslavili svoj dan: 77. godina postojanja i rada Udruženja penzionera

Udruženje penzionera grada Leskovca , danas je obležilo 77. godina postojanja i rada, prigodnom svečanošću koju su članovi udruženja različitih sekcija, pripremili za zvanice.

Veliki dan za ljude trećeg doba, koji su završili svoj radni vek ali koji su još uvek aktivni, pa kroz različite sekcije i u druženju pronalaze sebe u okviru Udruženja penzionera.

Predsednik udruženja Dragan Dinić, istakao je ovom prilikom da udruženje ima veliki broj članova koji jedni drugima pomažu.

“Naše Udruženje formirano je 1946. godine, i danas smo ovde da dan provedemo u pesmi i igri. Leskovac ima 31.000 penzionera a od toga broja u udruženju su aktivni 17.760 članova. Penzioneri svoju humanost pokazaju tako što od svojih članarina pomažu drugima penzionerima koji imaju manja primanja u ogrevu, paketima higijenskih namirnica, paketima hrane.Udruženje organizuje i izlete u banjama i manastirima, letovanje i druge aktivnosti. Udruženje ima i KUD pod nazivom “Penzioner” a čine ga veliki broj sekcija u kojima se zadovoljavaju kulturne potrebe članova, koji čuva i neguje kulturnu baštinu naših krajeva, obogaćuje i prenos na buduće generacije – kazao je Dinić.

U ime grada Leskovca prisutne je pozdravila zamenica gradonačlnika Lidija Dimitirjević.

“Leskovačko udruženje penzionera je jedno od udruženja koje broji najveći broj članova i koji pruža brojne aktivnosti za naše starije sugrađane. Vaša posvećenost i namera da naše bake i deke imaju lepšu i ispunjeniju starost je za svako poštovanje. Na tom putu kao i do sada grad Leskovac će biti siguran partner vama penzinerima. Da imate našu posršku u prilog govori i činjenica da ove jeseni nastavljamo sa podelom paketa pomoći svim penzionerima bez obzira na primanja sa teritorije grada Leskovca – kazala je Lidija Dimitirjević.

Check Also

Kompletno uređenje i asfaltiranje ulice Milutina Smiljkovića u Donjem Stopanju

Nakon vodovodne mreže koja je izgrađena prošle, ulica Milutina Smiljković u Donjem Stopanju kompletno je …

Оставите одговор